zajrzałem na www w Twoim sigu - koniec dyskusji o zdjęciachguerilla napisał/a:no ba. a ja ci powiem jaka jest prawidłowość, bo jest nieco inna - gówniane zdjęcia są gówniane a dobre są dobre, i to wszystko.
vector napisał/a:zajrzałem na www w Twoim sigu - koniec dyskusji o zdjęciachguerilla napisał/a:no ba. a ja ci powiem jaka jest prawidłowość, bo jest nieco inna - gówniane zdjęcia są gówniane a dobre są dobre, i to wszystko.![]()
![]()
![]()
![]()
modern art = i could do that + yes, but you didn't
modern art = i could do that + yes, but you didn't
linki? adminowi? tutaj??vector napisał/a:widocznie się adminowi nie spodobało...
Młody jesteś, to minie. :)dan napisał/a:Jarek, nie wiem, ja chyba nawiny jestem, bo zawsze wierze w dobre intencje ludzi
Talent to jedno a mieć aparat zawsze i wszędzie to drugie. Poza tym im więcej latek im wiecej doświadczeń tym lepiej. Z drugiej strony utalentowana młoda osoba też może zaskoczyć.dan napisał/a:Byc moze. Nie wiem tego. Na razie wydaje mi sie, ze dobre zdjecia robia ludzie o duzym talencie i wrazliwosci, ze te cechy maja decydujace znaczenie. A moze grubo sie myle? Hmm... W tej kwestii chyba niczego nie jestem pewien.
dan napisał/a:Pisanie o zdjeciach wymaga pewnych predyspozycji, chyba humanistycznych. Ja mam duze problemy z opisywaniem swoich wrazen dotyczacych zdjec, ale takze muzyki, filmow. Patrzac na "recenzje" zdjec na forach i galeriach internetowych, mam wrazenie, ze naleze do tej mniej predysponowanej wiekszosci.
Jarek Dabrowski napisał/a:Co ja tu w ogóle robię, w wątku tym? Podbicie ciśnienia, zamiast drugiej kawy?
Ide po kawę. Bajbaj. :)
vector napisał/a:To kwestia obycia - trzeba chodzić na wystawy, oglądać dobre albumy, stare zdjęcia. Z czesem się do tego po prostu "dorasta". Ja też mam problem z mówieniem o zdjęciach, zwłaszcza swoich. Uważam, że fotografia mówi za siebie a ideologii nie potrzebuję do tego dopisywać. Jest takie powiedzenie "z kim przystajesz taki się stajesz"Fora i galerie internetowe zwłaszcza publiczne to dno. Już lepiej oglądać katalogi zdjęć na sprzedaż
Jeżeli chcesz się rozwijać w tym kierunku to zacznij od przecięcia kabla w domu
![]()
vector napisał/a:Jest jeszcze jeden problem galerii internetowych, o którym zapomniałem - strach. Ludzie sie boją wyrażać swoje uczucia, boją się szczerych dyskusji o fotografii, bo po prostu nie wypada. Można zostać uznanym za idiotę więc lepiej się czepiać - tak jest bezpieczniej![]()
???vector napisał/a:a następnie zamknąć dyskusję....
guerilla napisał/a:Dzięki za komplement.
wiedziałem, że są dobre, ale nie że AŻ tak dobre!!
Klapki i pasek z napisem Pentax
Jarek Dabrowski napisał/a:chory megaloman
vector napisał/a:Poznanie pewnych rzeczy ułatwi komuś zycie i zapobiegnie rozczarowaniu za 5-10 lat kiedy spojrzy na swoje zdjęcia, bo miał w dupie utrwalacz.
Klapki i pasek z napisem Pentax
vector napisał/a:przepraszam że nie umiesz czytać między wierszami