kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
4ka mi najbardziej pasuje, zwłaszcza od strony obróbki.

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Podoba mi się seria "samoloty". Najbardziej przypadły mi do gustu 1, 3 i 4. Zdjęcie 1 - bardzo ciekawy łuk skrzydła, fajny pomysł na kadr i ciekawe niebo w tle. Dobrze to wyłowiłeś. 3 - bardzo pasuje mi tu centralny kadr i symetria. Widok z poziomu kokpitu dodaje smaczku. 4 - niby nic, ale pustka w oddali i człowiek pośrodku jakoś na mnie pozytywnie oddziałują, poza tym obróbka do B&W jest tu na miejscu, moim zdaniem. Fotka 2 mniej mi się podoba, brakuje mi końcówek śmigieł. Zdjęcie 5 też słabsze w odbiorze - ładna kolorystyka i geometria, ale nic więcej dla mnie.

Przyjrzałem się ponownie fotce 4 i już wiem co mi się w niej najbardziej podoba. Dwa korpusy samolotów wyglądają jak dwa wielkie owady, szykujące się do ataku na człowieka w oddali. Ich dzioby wskazują kierunek ataku - linie zbiegają się na postaci. Tak. Teraz mi to gra :) Świetne.

Tomaszttr  Dołączył: 23 Lut 2007
Już jestem, chwilkę mnie nie było (1 miesiąc i 12 dni) - byłem po piwo.
kndr, pierwotny kadr był zdecydowanie za szeroki, przez to zdjęcie nijakie. Pozostałe zdjęcia pochodzą z tego samego dnia i wszystkie wylądowały gdzieś tam na dysku. Wrociłem do nich uzbrojony w wiedzę (obróbka RAW-ów) i we własny ( powoli kształtowany) sposób "widzenia"

Dzięki wszystkim za opinie.

Skocz do: