tatsuo_ki  Dołączył: 01 Mar 2009
nic dziwnego, że miękki, jeśli z ostrością na kilku nie trafione...

xneon  Dołączył: 11 Gru 2009
nawet tam gdzie trafione jest miękki

DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
Na allegro są teraz jakieś za 2,50zł DNP Centuria 200, jak piszą produkcji kodaka dla Japończyków. Korzystał ktoś z tego? Jakieś przykłady? ;-)

xrog  Dołączył: 07 Lut 2008
DrEwNiAK napisał/a:
Na allegro są teraz jakieś za 2,50zł DNP Centuria 200, jak piszą produkcji kodaka dla Japończyków. Korzystał ktoś z tego? Jakieś przykłady? ;-)

Kupiłem. Wrażenie po pierwszej rolce nie najlepsze, w zieleń wszystko idzie. :-/
Nawet po korekcji (autopoziomy) widać ten efekt, np. to co powinno wyjść czarne, ma odcień bardzo ciemnej zgniłej zieleni. Można oczywiście pomęczyć dane zdjęcie, ale to już nie to... Może pechowa rolka, może złe wołanie, albo skanowanie. Zraziłem się, nie jestem obiektywny.

inna sprawa, że miałem ostatnio zielony zafarb gdzie ewidentnie powinna być czerń na reali - boję się negatywów :P

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
xrog napisał/a:
Wrażenie po pierwszej rolce nie najlepsze, w zieleń wszystko idzie. :-/

O! Też mam zielonawe zdjęcia z tej Centurii ale takie ewidentnie zielone są tylko niektóre na rolce. Najbardziej te gdzie, jak przypuszczam, dałem za dużą plusową korektę przy śnieżnych kadrach. Naświetlony poprawnie wygląda raczej w porządku jak na film z datą na 2007r. Ale sprawdzę jeszcze co wyjdzie na rolce z okresu gdy nie ma już śniegu :evilsmile: .

Coroon  Dołączył: 15 Sie 2010
Witam.
Jestem nowy tutaj.
Wczesniej kupowalem filmy na Tajwanie ale aktualnie nie mam dostepu.
Wszystko mi sie pokonczylo.
Jesli byscie cos zamawiali z checia sie dorzuce i odkupie czesc (przy wiekszym zakupie).
Jestem z Krakowa.
Interesuja mnie bw i kolor. Ceny jak najnizsze.
Dogadamy sie.
Zalezy mi na czasie w tej chwili bo nie mam juz nic.
Okey jedna superia ktora siedzi w jednym z aparatow.
Czesc
Artur K.

amiga12  Dołączył: 09 Sie 2010
probowalem chyba wszystkiego ponizej 4zl z allegro ;)

Nie wierze ze te klisze z allegro sa trzymane w lodowce, etc, moze co najwyzej w piwnicy ;) ale sa ok, ani jedna klatka nie byla do kitu, nie liczac moich bledow...

1) kodak farbwelt 100 - ok, super kolorki przy fotce na zewnatrz, niesamowity niebieski, ok 20 rolek, termin waznosci 2007

2) solution vx200 - ok, kilka rolek, termin waznosci 2010

3) fujifilm superia x-tra 400 - ok, kolorki zielony, pomaranczowy, termin waznosci 2009

4) fujicolor 100 - ok, 2 rolki, termin waznosci 2008

5) jakies pojedyncze sztuki kodak, fuji - plamy kolorowe, przebarwienia, ogolnie nie warto... kilka lat po terminie waznosci

Coroon  Dołączył: 15 Sie 2010
okey..
podaj mi ceny na pm
lub dzwon 508158789

gdyby fujicolor c100 miał nasycenie c200 to byłoby idealnie
musiałbym spróbować 200@100, jak się pogodzę z barwnymi materiałami :)

amiga12  Dołączył: 09 Sie 2010
Coroon napisał/a:
okey..
podaj mi ceny na pm
lub dzwon 508158789

ej ja nie handluje tymi kliszami. ot to moje wrazenia po kupnie i uzyciu.
moze sie komus przydadza ;)

tilt  Dołączył: 10 Maj 2006
xneon napisał/a:
gdyby fujicolor c100 miał nasycenie c200 to byłoby idealnie

Ja tam nie narzekam, bardzo przyzwoity materiał:

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
tilt, scena ze zdjęcia nie zawiera szczególnych wymagań pod kątem kolorów, ani światła. Różnice jakie można dostrzec widać dopiero w ciężkim terenie jakim jest z mojego doświadczenia ulica. Tam nie ma czasu na kontemplację kolorów i zbytnie kombinowanie ze światłem - trzeba brać co jest pod każdym kątem i wtedy tak na prawdę wychodzi co dany materiał daje. Każdy którego używałem, włącznie z Farbwelt jest na swój sposób świetnym materiałem, ale nie na każde warunki.

tilt  Dołączył: 10 Maj 2006
karmazyniello napisał/a:
tilt, scena ze zdjęcia nie zawiera szczególnych wymagań pod kątem kolorów, ani światła. Różnice jakie można dostrzec widać dopiero w ciężkim terenie jakim jest z mojego doświadczenia ulica. Tam nie ma czasu na kontemplację kolorów i zbytnie kombinowanie ze światłem - trzeba brać co jest pod każdym kątem i wtedy tak na prawdę wychodzi co dany materiał daje. Każdy którego używałem, włącznie z Farbwelt jest na swój sposób świetnym materiałem, ale nie na każde warunki.

Oczywiście, nie będę polimeryzował ;]
Tym niemniej w kategorii "value for money" Fujicolor 100 oceniam wysoko.

Skocz do: