Krzyżowy manewr okalający. Powinieneś był przewidzieć i zastosować się do niepisanych zasad rezerwuarwiwru - na rowerze jeździć chodnikiem, a na spacer iść ścieżką rowerową. Wówczas Twoje zmysły są bardziej wyczulone na sytuacje nietypowe i manewr krzyżowy staje się podstawowym zagrożeniem, którego uniknąć musi rowerowo-chodnikowy taktyk.Whitei napisał/a:Panie się obróciły i ta co jechała po lewej zjechała na prawo, a za chwilę ta z prawej zjechała na lewo.
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Drogi mej nie wytyczy
Ni głos werbla, ni cytry,
Póki starczy mi siły,
Idę po pół litry . . . . Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
tref napisał/a:Czasem mam wrażenie, że obok dysgrafii, desleksji i alergii chorobą cywylizacyjną Polaków jest daltonizm.
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:brak poszanowania do jakiegokolwiek prawa
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
HOMINIBUS PLENUM, AMICIS VACUUM
Wcale mnie to nie dziwi, jako że większość rowerzystów w Krakowie przejeżdża skrzyżowania po przejściach dla pieszych (zjeżdżając na chodnik z jezdni tuz przed przejściem). Skąd się mógł biedny spodziewać, że Ty akurat chcesz pojechać przepisowo i to jeszcze na wprost .PiotrR napisał/a:zostałem wyprzedzony przez samochód, którego kierowca natychmiast po wyprzedzeniu mnie rozpoczął manewr skrętu w prawo, ale ze względu na pieszych przechodzących przez ulicę, w którą zamierzał wjechać, zmuszony został do zatrzymania swego wozu tuż przede mną dokładnie w poprzek mojej trasy,
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Enzo napisał/a:Przykładem postawa kilku osób w wątku o Yanosiku - mnie ograniczenia nie obowiązują bo jestem mądrzejszy
Pozdrawiam
Arti
smutna prawda. Jak śpiewał artysta "to my Polacy"Arti napisał/a:Według mnie to powszechny wszechogarniający i będący powodem do dumy brak poszanowania do jakiegokolwiek prawa. Przelecę na czerwonym bo się spieszę, przetnę ciągłą bo przecież policji nie widać, zatrzymam się na chodniku i przejściu bo przecież tylko na "chwilę" i mam bliżej. I ta pogarda, dla ludzi, którzy mi zwrócą uwagę, kapusie i durnie
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:... a ja tylko z ORMO.
MZ-5N|K-5"|K100DS|X10
FA43|FA24-90|FA100-300|F28|F24-50|F70-210|DA18-135|DA14|Jupiter K 135/3.5|SB-24|
VW Kafer 1200/68'
Arti napisał/a:Nie trawię debili
HOMINIBUS PLENUM, AMICIS VACUUM
Możesz mnie okraść, zagłodzić, zbić, a nawet zabić, ale mnie nie zanudzaj.