^mmm^  Dołączył: 04 Paź 2006
Ale to dobrze, że narobił. Teraz już będzie się spodziewał. Odstrasza od takich numerów nie wysokość kary tylko jej nieuchronność. Dlatego bym nie odpuszczał.

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Eee, w jego komentarzach pojawił się kolejny jeszcze przed blokadą konta z aukcji trzech N900 z zapytaniem czy kolega przypadkiem nie próbuje wyłudzić kasy. Nie wiem co z tym zrobić. Pójdę na komendę i zobaczę jakie są opcje. Dzięki wszystkim :-)

Marcin_G  Dołączył: 01 Maj 2008
Mam troszkę inny problem ze sprzedawcą z Allegro, ale zapytam tutaj.
Kupiłem kość pamięci która w opisie aukcji (był podany symbol kości, ale go nie sprawdziłem :-( ) jak i w zapewnieniu sprzedawcy, po zapytaniu poprzez Allegro, miała mieć 4 GB pojemności. Po otrzymaniu kości i włożeniu jej do komputera okazało się że ma 2 GB. Sprawdziłem po symbolu kości, sierota ze mnie że nie zrobiłem tego wcześniej, faktycznie ma ona 2 GB. Zadzwoniłem do sprzedawcy informując go o błędnie wystawionej aukcji. Usłyszałem że nie ma mowy o żadnej pomyłce bo kość była sprawdzana przez niego i ma 4 GB. Zebrałem więc wszystkie informacje na temat tej konkretnej kości i wysłałem mu je mailem, z prośbą o zwrot pieniędzy. Odpisał że OK. Minęły dwa tygodnie, a gość dzisiaj do mnie dzwoni i informuje że nie zwróci mi pieniędzy, dopóki nie prześlę do niego tej kości, bo jak może uznać reklamację skoro nie widzi towaru, że nie on to wysyłał itd.
Teraz mam pytanie, jak wyślę mu tę kość a on nadal będzie się upierał że ma ona 4 GB a nie 2 GB, to czy nie mając fizycznie przedmiotu będę mógł jakoś walczyć o zwrot pieniędzy?

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
Marcin_G, a co ze zdjęciami aukcji? Były? Czy tylko opis? No, ale skoro był podany symbol (którego Ty niefortunnie nie sprawdziłeś) - to IMHO, ewidentny błąd sprzedającego.

rbucz  Dołączył: 01 Gru 2006
Ewidentny błąd sprzedawcy. No ale to normalna procedura reklamacyjna - Ty zwracasz przedmiot - dopiero sklep Tobie kasę.

Marcin_G  Dołączył: 01 Maj 2008
Były zdjęcia, na których był symbol, jak i opis zawierający symbol.
Czyli rozumiem że odsyłam kość, a w razie czego będę mógł się ubiegać o zwrot kasy na podstawie danych z aukcji, jak i tego co znalazłem w internecie na temat tej kości?

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
Marcin_G, odsyłaj - tylko poinformuj o tym sprzedającego.

Hid  Dołączył: 16 Lut 2011
Ciekawe tylko czy zdjęcia z aukcji to zdjęcia "tej"kości ,bo jak poglądowe to będzie zaraz że to nie ta kość....ale życzę pomyślnego załatwienia sprawy

jaczes  Dołączył: 19 Lut 2008
SeizeThePicture napisał/a:
Marcin_G, odsyłaj - tylko poinformuj o tym sprzedającego.

tylko zachowaj dowód nadania przesyłki.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
jaczes napisał/a:

tylko zachowaj dowód nadania przesyłki.

Można też wysłać za potwierdzeniem odbioru, choć nie wiem jak to ma się do ceny towaru (w sensie czy się opłaca).

Skocz do: