A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
nuberus napisał/a:Co o tym sądzicie?
mario132 napisał/a:...należy chyba podziękowac pentaxowi za ogromne pola Af i Af który się gubi w mało kontrastowych scenach typu twarz ludzka. Przy tym ustawieniu moje dziecko musiałoby mieć przyklejoną tą kartkę z czarno-białymi kwadratami na czole ...
K-5, 18-55 WR, DA 55-300, Metz 48 AF-1
nuberus napisał/a:No tak, wszystko się zgadza...
Tyle, że u mnie dla obiektywu, który ostatnio kupiłem (pentax-a 1,7 50), nie wystarcza zakresu podczas regulacji .
CytatKazdy wie że chodzi o potwierdzenie ostrości, ale znajdzie się zawsze kto musi się doczepić. Dajcie spokój.
CytatSerwis z tym problemem radzi sobie całkiem znośnie.
nuberus napisał/a:Zatem chyba spróbuję w odwrotnej kolejności ten problem rozwiązać. Najpierw serwis, a potem ewentualnie sklep.
Kp | K-5 | Z-50p | ProgramA | ME | MZ-M zdechlak do rozbiórki
Zakład przerobu stłuczki szklanej
www.pentaxphotogallery.com/artists/dragoman
nuberus napisał/a:Najpierw serwis, a potem ewentualnie sklep.
K-r, 16/2, 35/2, 105/2.5 i z rzadka inne...
Gunner napisał/a:Dla mnie skarżenie się na BF i FF w manualu to trochę mhm... niepoważne
Gunner napisał/a:Dla mnie skarżenie się na BF i FF w manualu to trochę mhm... niepoważne ?
mario132 napisał/a:A nawet śmieszne. Miałem kiedyś manualną 50tke i też nie trafiała w kropke ... cały internet pisze, że ostrzenie na kropkę jest zawodne.
nuberus napisał/a:Obiektyw kitowy dla -10 ostrzy niby w punkt, ale cała "pozostała głębia" jest przed tym punktem; za nim od razu mydło.
X-T1
CytatJa rozumiem jakbyś miał obiektyw za 3 klocki i ci nie trafiał.
nuberus napisał/a:Pisząc do Was chciałem przede wszystkim dowiedzieć się, dlaczego nikt nie korzystał z prawa oddania zakupionego towaru do sklepu z żądaniem wymiany na nowy lub zwrotu pieniędzy.
nuberus napisał/a:Z mojej strony temat wyczerpany.
Kp | K-5 | Z-50p | ProgramA | ME | MZ-M zdechlak do rozbiórki
Zakład przerobu stłuczki szklanej
www.pentaxphotogallery.com/artists/dragoman
CytatA skąd masz takie informacje?