K1 K-5,K10D
nikon, fufu, oly
Ż jest P... p.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Michu napisał/a:narządy pomiarowe zawarte w kawałku mięsa, na które znajomi wołają Michu.
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
zorzyk napisał/a:Wobec tego wygląda na to,że Pentaksy nie potrafią szybciej... SD U II nominalnie ma odczyt 10 MB/sek, zapis 9 MB/sek. E III 18/18 MB/sek (źródło: www.pstryk.pl). Te różnice nie wpływają wiec na szybkość zapisu, która jest (pi razy oko):
5x10MB/15 sek == +/- 3 MB/sek
(odczyt z aparatu za pomocą WindowsCommandera +/- >5 MB/sek)
Może w Kadyszce przy zapisie DNG (który jest znacznie większy) jest tak samo? To by oznaczało, ze K10D ma szybszy zapis niz DS / K100D.
Kfan szczerze watpię aby EIII była potrzebna do DS. Tak jak pisałem wczesniej mam zwykłe goodramy x50 i spokojnie mogę zrobić 5 rawów lub 9 jpg w serii, a to że te 5 rawów zapisuje się w ciągu 25 sek zamiast 15 sek z kartą x133 no cóż...Kfan napisał/a:W każdym razie chyba Etreme III to optymalna karta do DSa szybsza już nic nie wniesie...
szkło w połowie pełne
Kfan napisał/a:W każdym razie chyba Etreme III to optymalna karta do DSa
srutututu
Ż jest P... p.
Pentax / Canon
Ż jest P... p.
zorzyk napisał/a:Myślę, że SanDisk E III nie przyspieszy zapisu na DL.
zorzyk napisał/a:Sandiski U II 2 GB (po 85 zł za szt brutto)
srutututu
Prowincjonalne otoczenie ma swoje plusymacioh napisał/a:tak staniały?
Ż jest P... p.
zorzyk napisał/a:Prowincjonalne otoczenie ma swoje plusy
srutututu