Marooned  Dołączył: 14 Paź 2006
gezaj napisał/a:
Wszystko w celach zarobkowych.
Poprawiłem literówkę.

gezaj  Dołączył: 11 Mar 2008
bez wątpienia też

Soosa  Dołączył: 10 Kwi 2009
Po kilku miesiącach użytkowania Yanosika i przejechaniu około 40kkm po polskich drogach:
- faktycznie brakuje informacji o utrudnieniach i faktycznie przez to nadużywana jest informacja o wypadkach - szczególnie odczuwalne jest to na odcinkach gdzie są prowadzone roboty drogowe, bo informacji takiej brak
- na lumii 720 niestety Yanosik cały czas kuleje - potrafi zniknąć droga, potrafi nie aktualizować informacji, a i z aktualnością informacji nie jest najlepiej
- informacja o natężeniu ruchu to całkowita bujda, nie ma żadnej wartości i pokrycia z rzeczywistością. To już poczciwy i kulejący TMC był bardziej pomocny.

Yanosik nadaje się tylko i wyłącznie do unikania suszenia i fotoradarów - w pozostałym zakresie funkcjonalność znikoma.

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
Soosa napisał/a:
i faktycznie przez to nadużywana jest informacja o wypadkach
A to się nie zmieniło na 'zagrożenie'?

Ja mam to nadal jako "wypadek".

zanderek  Dołączył: 24 Kwi 2014
Widocznie masz niezaktualizowanego Yanosika bo już od około miesiąca nie ma znaczka wypadek tylko zagrożenie.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Czyli, jak się w domu potkniesz i upadniesz, to zaznaczasz wypadek. Ale, jeśli przy okazji wypadnie ci z kieszeni zdjęcie kochanki, to już będzie zagrożenie.

Rzeczywiście. Po zainstalowaniu nowej wersji bardzo tego pożałowałem. Czarne ikony na ciemnoszarym tle? Jak ja mam je dostrzec z pół metra w trzęsącym się aucie w pełnym słońcu? Kogoś tam mocno popieściło...

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
Też nie mam zagrożenia (lumia 625), yanosik w dni szczytu komunikacyjnego potrafi mieć problemy z nawigowaniem (ale na "szczęście" reklamy się wyświetlają), bywa, że w ogóle sam podejmuje decyzję o zaprzestaniu współpracy i wyłącza się :-/
Ale generalnie, zazwyczaj sugerowana trasa jest trafna i omija korki/utrudnienia.

Soosa  Dołączył: 10 Kwi 2009
Cytat
Widocznie masz niezaktualizowanego Yanosika
no to widocznie na WP nie zaktualizowali go ponieważ o aktualizację się nie prosi. Nie zmienia to faktu że czym innym jest "zagrożenie" choć wystarczyłoby "utrudnienie" czy "ostrzeżenie" a czym innym "wypadek".

Cytat
yanosik w dni szczytu komunikacyjnego potrafi mieć problemy z nawigowaniem

No i trzeba dodać utratę kontaktu z bazą danych i okazyjne braki w aktualizacji bazy punktów na drodze pomimo wskazania połączenia z bazą.

greentrek  Dołączył: 14 Sie 2012
Dzisiaj w nocy wracałem z Górek/Gdańska, dokładnie obserwując z tylnego siedzenia pracę Yanosika [wcześniej nie miałem okazji]. Wrażenie jest jedno - ŻENUA :roll: Dobrze że trasa znana na pamięć, bo pobłądzenie, zwłaszcza w Wawie, studwudziestoprocentowe :!: Gdyby to był mój smyrfon to bym go przez okno wyp... :evil:

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
greentrek napisał/a:
Gdyby to był mój smyrfon to bym go przez okno wyp...

Taniej wyjdzie odinstalowanie Yanosika :mrgreen:

gezaj  Dołączył: 11 Mar 2008
Może cos się dzieje z Yanosikiem, bo w piatek gdy chciałem użyć go jako nawigacji aby dojechać w nieznane mi miejsce, po kilku minutach wyłaczyłem go, bo działał tragicznie.

mdfan  Dołączył: 09 Lis 2008
To ja miałem gorzej z Yanosikiem. Ustawiałem go sobie i okazało się nagle, że... brama garażu była jednak za wąska ;-) Przyrysowałem sobie błotnik przepięknie. Jako, że tyle lat płaciłem AC, to postanowiłem w końcu skorzystać. Zaproponowali mi 800 zł do wypłaty. Ale wolałem warsztat, który im wystawił fakturę na jakieś 2200 zł ;-) Ale ogólnie bez problemów. Polisa była w Generali. Mogę tylko doradzić, że po szkodzie należy od nich uciekać no i... ustawiać GPSy i Yanosiki jak już się wyjedzie z garażu :-D

greentrek napisał/a:
Dzisiaj w nocy wracałem z Górek/Gdańska, dokładnie obserwując z tylnego siedzenia pracę Yanosika [wcześniej nie miałem okazji]. Wrażenie jest jedno - ŻENUA :roll:
Ale rozumiem, że piszesz o nawigacji? W życiu z niej nie korzystałem, Yanosika zawsze traktowałem jako info o suszeniu. Do nawigacji wbudowana od Google. Nigdy nie miałem zastrzeżeń.

Skocz do: