YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
To coś więcej, niż sztuczka w transformowaniu RAW >>> JPEG?rychu napisał/a:Dla mnie interesujące jest działanie filtra szarego
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Ryszard napisał/a:filtr połówkowy mam w wołarce - i ona to robi na pojedynczym RAWie, zero magii.
Cytatjestem ich ciekawy
Morituri Nolumus Mori
www.rivelv.deviantart.com / https://500px.com/rivelv
CytatPentax ...... chyba na razie
Rivelv napisał/a:Przy 120kl/sek to i ze dwie lub trzy klatki mogły by być zrobione i programowo złożone
Czyli składa kilka klatek w jedną.DPReview napisał/a:Building on the Live ND option, which blends lots of short exposures to give the effect of a neutral density filter, the OM1 II gains the ability to simulate a graduated neutral density filter.
Ryszard napisał/a:Jakieś składane wielokrotne ekspozycje?
Pytam, bo filtr połówkowy mam w wołarce - i ona to robi na pojedynczym RAWie, zero magii. Taka zaś szybkostrzelna matryca ma dalece więcej możliwości. No, potencjalnie.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Czyli coś dostaniemy. Nie wszystko - zrozumiałe, pewnie jakieś ograniczenia sprzętowe.Cytat21 lutego 2024 | Od momentu premiery aparatu OM SYSTEM OM‑1 Mark II pojawiło się wiele pytań dotyczących możliwości aktualizacji oprogramowania modelu OM SYSTEM OM‑1 (premiera w marcu 2022).
W związku z tym chcielibyśmy poinformować o naszym planie aktualizacji oprogramowania aparatu OM‑1:
Plan aktualizacji oprogramowania OM‑1
Jesienią tego roku (na półkuli północnej) planowane jest wprowadzenie następujących zmian dotyczących OM‑1 za pośrednictwem aktualizacji oprogramowania:
Autofocus: udoskonalenie niektórych funkcji AF, takich jak S-AF i C-AF w trybie all-target, w celu poprawy uchwycenia głównych obiektów.
Funkcjonalność: udoskonalona dzięki możliwości przypisania przycisku kosza (usuwanie) jako skrótu dostępu do menu.
Ważne:
Nie będzie zawierać nowych funkcji wprowadzonych w OM-1 Mark II, takich jak Live GND i AI Detection AF (dotyczy śledzenia osób).
Zapewni pewną poprawę wydajności AF, a zatem nowa wydajność AF OM-1 nie dorówna OM-1 Mark II.
Będziemy nadal dostarczać produkty i usługi, które wzbogacą doświadczenie fotograficzne.
* Szczegóły mogą ulec zmianie