BAN gucio-59  Dołączył: 24 Lut 2007
Witajcie, jestem już od soboty na obczyźnie, ale ze swoją Łucją jest SUPER, bardzo ładne czyste miasteczko ten Gauting tu możecie oglądnąć i okolice: http://www.fotosik.pl/pok...61e5a0a336.html
Bardzo mili mieszkańcy, co nie powiem o urzędnikach w Monachium. Pozdrawiam... :-D

JSW  Dołączył: 20 Lip 2006
gucio-59 napisał/a:
na obczyźnie
Zacznij nazywac nowe miejsce Druga Ojczyzna i zobaczysz, ze otoczenie zaraz bedzie przyjazniejsze.

JSW napisał/a:
Zacznij nazywac nowe miejsce Druga Ojczyzna
Dzięki za podpowiedź, ale uważam, że Ojczyznę można mieć tylko jedną, jak Matkę :-)
Byłem dziś w Urzędzie u P. Dyrektor i wszystko jest dobrze, muszę poczekać 3 miesiące, bo tyle muszę być zameldowany w Niemczech, aby dostać zezwolenie na pracę, czas biegnie szybko jeszcze zostało dwa i będzie dobrze, w moim zawodzie już bym dostał zezwolenie, tylko język :cry: Pozdrawiam...

regis  Dołączył: 30 Gru 2006
czyli masz 2 miesiące na ostre zakuwanie szwargotu :-/

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
gucio-59, masz za Odrą wiernych kibiców, więc każdy mecz relacjonuj. :-D Ten poważny wątek jest jednocześnie jednym z najweselszych na forum, znaczy najradośniejszych. Jeszcze tylko wątki o potomkach tak mnie cieszą.
My tu gadamy, a piwo się grzeje. Mam nadzieję, że masz tam jakieś dobre piwo. Prawdziwe.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
tref napisał/a:
Mam nadzieję, że masz tam jakieś dobre piwo. Prawdziwe.
Piwo Tyskie ponad wszys*kie :mrgreen:

_______
*) t

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
gucio-59 napisał/a:
muszę poczekać 3 miesiące, bo tyle muszę być zameldowany w Niemczech, aby dostać zezwolenie na pracę,
No co ty, ja dostałem następnego dnia :shock:

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
tref napisał/a:
Jeszcze tylko wątki o potomkach tak mnie cieszą.

:shock: to takowy istnieje?

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
tomecki napisał/a:
to takowy istnieje?
Istnieje, więcej, za rok zjazd tatusiów organizują chłopaki, a za 10 lat zjazd młodych diehardów.

Poszukaj pod kątem tata, tatą, synek. Były 2 albo 3 wątki.

:lol: Ha, ha, ha już w WIELKI PIĄTEK jadę (jedziemy) do Polski (domu) na święta i będziemy do 30 marca, już się nie mogę doczekać piątku...Może w Domu odbiorę gripa od Czesia, tylko niech dotrą do niego z tej Korei przed świętami... :lol: :lol: :lol:

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
gucio-59, witamy w domu :!: :-B

diplodok, on dopiero przyjedzie w Wielki Piątek, Karfreitag jest tu już dniem wolnym od pracy.

diplodok napisał/a:
witamy w domu
Dzięki! Jeszcze kilka dni... i Przekroczę granicę (której już nie ma) w Cieszynie 21 marca i w domu... :!:

[ Dodano: 2008-03-15, 09:11 ]
piotr_luk, Dobre spostrzeżenie... miło mi... :lol:

[ Dodano: 2008-03-15, 09:15 ]
Jak w tej Polsce jest to jest, ale gdy człowiek jest po za nią to tęskni, już doświadczyłem tego podczas pobytu w Chicago (2006), ale stąd jest bliżej co mnie bardzo cieszy, a mam już ferie w szkole j. niemieckiego do 31 marca... hihihihi... :mrgreen:

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
gucio-59, niezla historia :-B Wlasnie trafilem na ten watek - czad :!: Szczescia zycze :-)

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
Dopiero dziś przeczytałam i od razu się uśmiechnęłam! gratulacje dla szczęśliwie zakochanych :-) :-B

l_uka, cotti, Dziękuję :lol: Fotografia ma coś w sobie, sami nie raz się śmiejemy. Jest to dowód, że nigdy nie wiemy tak naprawdę co nas jutro spotka. Rok temu nikomu bym nie uwierzył, że mnie coś takiego spotka, a to jest faktem :lol:

powalos  Dołączył: 20 Kwi 2006
No to się bardzo cieszę gucio-59 i mam nadzieję, że się sprawdzi to co już kiedyś napisałem. Pozdrawiam Was.

Jutro ruszam w drogę do Polski i będę jechał autostrad D 1 z Pragi do Brna i dalej na Cieszyn i do Przemyśla, a tam dzisiaj był taki karambol, jutro myślę że nie będzie go już, trzymajcie kciuki i nie tylko zdrowaśka też się przyda... :shock:
http://wiadomosci.onet.pl/1714446,12,item.html

[ Dodano: 2008-09-04, 15:40 ]
Muszę się wam pochwalić, że Wasze szczere i bardzo miłe życzenia spełniły się 19 lipca 2008r o godz. 13:30 w Przemyślu i moja Miłość Łucja została moją Żoną :!:

Serdecznie Wszystkim DZIĘKUJEMY :!: Miło mieć tak wspaniałych tylu Przyjaciół na forum... :lol:

Kasia  Dołączyła: 30 Cze 2008
Wszystkiego najlepszego.
Piekna historia :)

Kasia, ta historia jest już prawie tak stara jak węgiel

Skocz do: