PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Cytat
Jeździ sobie człowiek, coś tam zaczyna dźwięczeć cichutko, potem powolutku przez miesiące nieraz coraz głośniej

O, tak, ja w ten sposób rozpierniczyłem skrzynię biegów. Znaczy, w porę nie powstrzymałem jej rozpierniczania się.

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
plwk napisał/a:
W Feli przy 160-ciu

a gdzie taka góra do rozpędzenia?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
rychu napisał/a:
a gdzie taka góra do rozpędzenia?

trochę szacunku dla tego autka z charakterem :-P

tak jak napisał Kiwak - kamieniami możecie rzucać, proszę bardzo tyle że weźcie pod uwagę fakt
- swoje auto znam prawdopodobnie bardziej niż ktokolwiek inny na świecie w tej chwili - wiem skąd dochodzi każdy dźwięk czy "świerszcz" - czy to z silnika, czy to z nieszczelnego wydechu czasami, czy to klocek hamulcowy lata w wyrobionej prowadnicy, czy to szeroka opona z klockowym bieżnikiem huczy na nierównościach, koniec końców także wiem jak piszczą (huczą) łożyska - i musicie mi uwierzyć że pierwszą rzeczą którą zrobiłem ostatnio po usłyszeniu tego dźwięku, było - "coś piszczy nowego" trzeba zajechać do mechanika

akurat dbam o siebie i o ludzi którzy jadą moim samochodem, i nie boję się nawet tego kamyczka 160km/h który mi próbujecie wrzucić do ogródka - znam tą prędkość nie od dziś - znam nawet dużo większe (oczywiście nie felą) - przejechałem kilka razy za kółkiem wzdłuż niemieckie i austriackie authobany i wiem jak się zachować, gdy ktoś przedemną zahamuje w miejscu, lub gdy wyjeżdżając zza ostrego zakrętu trafiasz wprost na las świateł stopu (korek)
możecie mi wierzyć lub nie, ale przepisową prędkość przekraczam tylko i wyłącznie na naszych autostradach - a i to, jak widzicie o niewielką relatywnie prędkość

gdyby to nie był mój samochód, którym poruszam się codziennie, i o którym wiem co mogę od niego wymagać, to nie zdecydowałbym się na taką jazdę - w tym wypadku coś poszło nie tak, ale siebie winić nie mogę i nie zamierzam - auta także, bo w wielkich bólach, ale jednak wróćiło o własnych siłach do domu :evilsmile:

Kiwak  Dołączył: 28 Paź 2007
opiszon, teraz to już za późno na swoją obronę - ustawiłeś się pod pręgierzem, to bicz w łapska i do roboty :evilsmile:

radek_m  Dołączył: 21 Lis 2007
a ja pod pręgierz chcę postawić wszelkich fachowców. Od 31 grudnia wiem że moja fela nie ma ładowania najlepszego i że trzeba zreanimowaćn altka. A tu co. Jak zaczęli świętować w wigilie to się otworzą dopiero w poniedziałek 5 stycznia :-( (

brr. a autko mi potrzebne było i jestem uziemiony w domciu.

Co za dziura ten Pruszków.

radek_m, ech, jak to dobrze mieć zaprzyjaźnionego mechanika co w sylwestra mi auto zreanimował :-P

Kiwak, pod pręgierz to ja się wystawiłem z powodu niezrobienia zdjęć które chciałem zrobić, a nie z powodu zepsucia autka ;-)

a chciałem taki fajny pejczyk kupić w Czeskim Cieszynie, ale żona stwierdziła że za drogi

byłby w sam raz :-P

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
radek_m napisał/a:
Co za dziura ten Pruszków.

Toż wycięło w Pruszkowie autobusy i kolej? ;-)

radek_m  Dołączył: 21 Lis 2007
autobusów brak. linia sięzamknełą. Kolej jest, ale z chorym dzieckiem koleją do Legionowa nie pojadę:-(

Nazwany  Dołączył: 31 Lip 2008
Kiwak napisał/a:
Ponadto kto z Was wytykających te 160 jeździ zawsze w zabudowanym mnij niż powiedzmy

Kiwak

Ja sie zgłaszam pierwszy. Tak jak i nie kupuję kradzionego, nie kocham się w cudzych żonach, nie używam pirackich programów itd. itp.

Co w nas jest, że potrafimy przechodzić obojętnie lub nawet pochwalać, to co jest naganne ze względów społecznych.

Nikomu tego nie życzę, by rozpędzony ponad normę wyznawca wielkich szybkości wpadł na Ciebie, prowadzącego swój pojazd zgodnie z zasadami.

Oj Opiszon ! Niepoprawny samochwało. Tacy najczęściej giną w wypadkach samochodowych. Jak SAM ginie, to taki miał wyrok losu ale dlaczego inni mają być poszkodowani?
Wszystkiego NAJ NAJw roku 2009.

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
radek_m napisał/a:
trzeba zreanimowaćn altka

A nie wyjdzie taniej kupno nowego ? O ile dobrze pamiętam cena reanimacji często dorównywała cenie nowego alternatora.

michal5150  Dołączył: 17 Sie 2007
A może wystarczy po prostu szczotki wymienić? 5 min roboty, pod warunkiem że to nie alternator Delphi :evilsmile:

Nazwany, to się uśmiałem, że hoho :evil:
jeżeli dla Ciebie 160km/h na pustej autostradzie to wykroczenie które prowadzi wprost na cmentarz, to nie chcę jechać obok Ciebie jak wyprzedzają cię nowe Mercedesy, Porsche czy inne takie, skoro zwykła Skoda sprowadziła popłoch

rozumiem że życzysz mi wypadku z tego powodu że śmiałem wspomnieć o fakcie kilkukrotnego wzięcia udziału w niebezpiecznej sytuacji drogowej, która w żadnym wypadku nie była winą mojego zaniedbania :?:

mam żałować tego że potrafiłem wyjść z takiej sytuacji cało, właśnie bez narażania życia i zdrowia bliskich mi osób :?:

lepiej by było gdybym te kilka razy wpieprzył się w kufry aut jadących przedemną :?: wtedy nie miałbym się czym pochwalić (choć ja tego za przechwałki akurat nie uznaję) i zapewne byłoby bezpieczniej na drogach, bo mnie by tam nie było :?: :evil:

ok, od dzisiaj wstydzę się tego, że potrafiłem poprawnie zareagować, i obiecuję więcej tego nie robić, bo wychodzi na to, że takie osoby częściej powodują wypadki. Będę jeździł na autostradach bojaźliwie, z drżeniem rąk, bojąc się każdego wyprzedzającego mnie samochodu, i obowiązkowo nie przekraczająć prędkości 130km/h, nawet wyprzedzająć lewym pasem jakiegoś zawalidrogę - wtedy na pewno nie sprowokuję żadnej niebezpiecznej sytuacji drogowej. Ale czy aby na pewno :?: :-?

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Nazwany napisał/a:
nie używam pirackich programów

Tu Ci nie uwierzę, nawet jeśli leżałbyś krzyżem, bił się w pierś i zaklinał.

[ Dodano: 2009-01-03, 10:49 ]
opiszon, wyluzuj, dajesz się prowokować.

Meggido napisał/a:
opiszon, wyluzuj, dajesz się prowokować.

trudno, ale wstałem rano w dobrym humorze, i łatwo było :-|

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
Meggido napisał/a:
Tu Ci nie uwierzę, nawet jeśli leżałbyś krzyżem, bił się w pierś i zaklinał.

Z kolei tego to ja w ogole nie rozumiem. Ze niby dlaczego to takie nieprawdopodobne?

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Bo nie wierzę, żeby każdego było stać na program pt. Autodesk Inventor.

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Meggido, ale nie każdy używa komputra do pracy.
Coraz więcej osób używa legalnych programów na legalnym systemie. Np ja :-D Mam wszystko gratis, ale VueScana kupiłam.

Nazwany  Dołączył: 31 Lip 2008
Opiszon

Prawo jazdy posiadam od 17.01.1963. Na codzień poruszam się Maybachem. Czy nadal chcesz udawać trolla?

Na posta o pochawale paserstwa i wszystkiego innego co jest Be, nie odpowiadam i pozostaję przy swoich zasadach moralnych.

TLu  Dołączył: 25 Gru 2006
Meggido napisał/a:
Bo nie wierzę, żeby każdego było stać na program pt. Autodesk Inventor.

Po co każdemu Autodesk Inventor?

Jak pracujesz w firmie na drogim oprogramowaniu, to firma płaci nie Ty. Jeśli zaś jesteś jednoosobową firemką, to nikt Ci nie broni kupić owe oprogramowanie, za gotówkę, leasingując czy na kredyt. Przecież ono zarabia na Ciebie, więc się spłaci.
Nie rozumiem tego podejścia, że bez kradzionego oprogramowania nie zarobią na swoje utrzymanie. Zawsze przecież można rowy kopać.

Nazwany napisał/a:
Czy nadal chcesz udawać trolla?

w którym miejscu :?: możesz pokazać :?:

Nazwany napisał/a:
Niepoprawny samochwało.

Nazwany napisał/a:
Na codzień poruszam się Maybachem

ok, już rozumiem, chowam się właśnie do swojej małej dziurki i się nie wypowiadam, bo widzę że mi właśnie wytrąciłeś wszelkie argumenty z ręki

Skocz do: