martinnezzz napisał/a:No właśnie, miałem o oczach napisać, nie ten filtr panie :)
K5IIs + trochę gratów
K5IIs + trochę gratów
martinnezzz napisał/a:Żeby zwizualizować o co mi chodzi http://img97.imageshack.us/img97/4270/barty.jpg :)
K5IIs + trochę gratów
Obejrzałem obie wersje Twoją i martinnezzza, i muszę przyznać,że oryginał jest dla mnie znacznie lepszy-więcej czerni w czerni.Odnośnie samego kadru to wydaje mi się,że odrobinę zabałaganiony,nie za bardzo wiem na czym mam skoncentrować wzrok,za dużo tych pniaczków.Korzeń z lewej i drzewo z prawej wg.mnie do usunięcia,kadr będzie wtedy bardziej czytelny.BartekKw napisał/a:Częściowo się z Tobą zgadzam - jak rozumiem mocny kontrast dajesz na te elementy zdjęcia które chcesz wyeksponować......muszę spróbować tej metody.
Pozdrawiam andrzejb
K-5|P 18-55|S 10-20 EX|S 50 F1.4 EX DG,Helios 58K|AF-360 FGZ|Sherpa 200R|kupa klamorów.PS.Lampa odżyła po kontakcie z forumowiczem.Wielkie dzięki.
K5IIs + trochę gratów
diablo1 napisał/a:wersja w kolorze dużo lepsza
no i o to chodzi każdy ma swoje zdaniebaldek napisał/a:diablo1 napisał/a:
wersja w kolorze dużo lepsza
czy ja wiem, żadna z przedstawionych nie przykuwa mojej uwagi...oczywiście jako raczkującego w temacie...
bałagan widzę, porządek jest tylko w budowli z gałęzi twórczości bobra , jednak to zbyt mało
K5IIs + trochę gratów