Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
Dla chętnych z okolic Śląska - szkolenie liturgiczne !!!
http://www.fotograf.org.p...i/komunikaty/74

Proszę się zapisywać! To na prawdę okazja - nie wymagają zaświadczeń i skierowań od proboszczów! Pilna sprawa, więc proszę korzystać z okazji!

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
Grendel idziesz?

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Grendel - ile biorą? Pytam tak z ciekawości, bo już mam to za sobą :mrgreen:

Pozdrówka
Marucha

1. oczywiście że idę - następne szkolenie może się odbyć niewiadomokiedy. Po drugie - na większośc szkoleń organizowanych przez Opole, Kraków itd... wymagane są (podkreślam: wymagane) SKIEROWANIA od proboszcza swojej parafii, co generalnie jest niezgodne z wytycznymi biskupów. Ale cóż... No comment...

2. biorą "na tacę" ale zważywszy że w Opolu kurs kosztował 50zł to jestem w stanie tyle wrzucić o ile wszystko pójdzie zgodnie z planem i skończy się właściwym pisemkiem ze zdjęciem, pieczątkami i podpisami.

Ja już zgłoszenie wysłałem.
Potrzebuję tego zaświadczenia bo widzę, że zaczyna mi się powoli ruszać interes - na razie bezgotówkowo niestety, ale już się pojawiają kolejne propozycje focenia w kościołach.

Hmmm no ja bym się na to pisał, ale jedynie dlatego że to niby "darmowe".
Obiektów uchodzących za "sakralne" nie fotografuję (chyba ze są elementem krajobrazu), ani tez niczego co jest w środku, ślubów tym bardziej, ale papier jak papier, moze sie kiedys przyda. Jak dają za darmo, to czemu nie :mrgreen:

[ Dodano: 2008-01-07, 23:24 ]
Wydaje mi sie że ten kurs to chyba wyjście naprzeciw problemowi jakim są fotografujący nie umiejący się zbytnio zachowac w kościele (przeszkadzające w ceremoniach itd). Jesli tak, to pogratulować tylko organizatorom świetnego pomysłu a zwłaszcza tego "co łaska".

jakby mnie ktoś rok temu zapytał czy będę fotografował w kościele, to bym go wyśmiał, więc jestem najlepszym dowodem na to, że "nigdy nie mów nigdy" i "nie znasz dnia ani godziny" :) warto taki papierek mieć - może nagle coś wyskoczyć a jak jest xiondz wredota to z powodu papierków może się czepiać. Ja teraz jakoś przemknąłem - ksiądz fajny, kamerzysta sacrofil poszedł, pogadał i załatwił też w moim imieniu, tak że się ksiądz nawet mnie o papiery nie pytał. Ale następnym razem może nie być tak różowo więc - poświęcę sobie parę godzin w sobotę i po prostu zrobię ten kurs - niczego nowego się nie dowiem, bo wszystko jest w sieci (przygotowując się do ostatniej imprezy przewertowałem kilkadziesiąt stronek poswięconych fotografowaniu /filmowaniu sacrum i obrządku liturgicznego w szczególności), ale papier "szczymie wszystko".

kafciok  Dołączył: 24 Lut 2007
perl, idziemy, nie ma to tamto :)

[ Dodano: 2008-01-08, 01:04 ]
Kule, sorry... teraz to sprawdziłem, wtorek... fuj, będę w pracy :-/

kafciok, sobota. W tygodniu ja tez odpadam.

19 lutego to jest sobota? Yyyy

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
W moim kalendarzu wtorek

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Ciekawa sprawa. Tak jak mówicie, papier wszystko wytrzyma. Idę, choć nie planuję robienia zdjęć ślubnych w najbliższej przyszłości. Czy wiecie ile dać na tacę, żeby było OK?

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Grendel napisał/a:
biorą "na tacę" ale zważywszy że w Opolu kurs kosztował 50 zł to jestem w stanie tyle wrzucić

plwk napisał/a:
W moim kalendarzu wtorek
kurcze, faktycznie.... no to chyba odpadam (jeszcze nie wiem....)

Ja po prostu się zwolnię na parę godzin - pogadam z szefową... Jeśli mam zacząć się zajmować fotografią okołoślubną, to taki papierek będzie po prostu niezbędny.

perl, tak informacyjnie - rok 2007 już się skończył. Czas wyrzucić stare kalendarze ;-)

ja już mam od kilku dobrych dni kalendarz od Zdano.

No nic ja się postaram coś wykombinować żeby być.

macioh  Dołączył: 28 Gru 2006
Ktoś wie jak długo trwa takie szkolenie?

macioh napisał/a:
Ktoś wie jak długo trwa takie szkolenie?

No właśnie, to może być kluczowa informacja.

Góra parę godzin - generalnie mówią to samo co i tak jest na stronkach (przebieg mszy, kluczowe momenty, przypominanie że fotograf jest intruzem itd... :)) ale mam nadzieję że w 2 godzinki się wyrobią :) ważne żeby zdążyli pieczątki przybić gdzie trzeba ;)

Grendel napisał/a:
ważne żeby zdążyli pieczątki przybić gdzie trzeba
na czoło?

:mrgreen:

Skocz do: