K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Szukasz detalu na przedmiocie który jest poza GO?powalos napisał/a:Moim zdaniem N wygrywa. Dużo więcej szczegółów, widocznych szczególnie na tkaninie stanowiącej tło. Widać je na przy 3200. natomiast w Fuji niemal nie widać ich już przy 200. Oddanie kolorów też chyba dużo lepsze. IHMO. Pzdr.
Ty z LR 5.7 wyskakujesz Niestety, max z x-transa wyciąga tylko drętwy Silkypix dołączany do aparatu.Cytathow long do we have to wait until we see proper Fuji RAW handling in ACR and Lightroom? It is the end of 2015 already and we are still dealing with mushy grass and weird artifacts in images, which is ridiculous
cube007 napisał/a:Ty z LR 5.7 wyskakujesz
cube007 napisał/a:Szukasz detalu na przedmiocie który jest poza GO?
...żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam...
fuen napisał/a:Ściągnij triala CaptureOne i zobacz różnicę Pomimo konwersji raf>dng, wciąż masz układ pikseli z x-trans i LR w wersjach poniżej 6 radzi sobie z tym śtednio.
M.K napisał/a:Z mojego punktu widzenie wtopa finansowa - lepiej było kupić jakieś fajne szkło, lub używany nowszy korpus od nikona. No chyba, że migrujesz na system fuji. Tylko ta świadomość, że sprzęt nowszy o 7 lat, a dający to samo lub prawie to samo jest niezbyt miła(zwłaszcza biorąc pod uwagę to, że można było zrobić dwa kroki na przód).
cube007 napisał/a:Kto tu nas w balona robi?
Coś pomyliłeś i to mocno. Przed D300 Nikon miał matryce CCD (Nikon D200 - mam go do dziś). Piękne kolorki, ale szumiały mocniej od matryc Canona. Rewolucją było wprowadzenie w Nikon D3 CMOSa (i przy okazji to był pierwszy FF Nikona). Chwilę póżniej wprowadzono CMOS do niższej serii D700 (FX) i D300 (DX) i w tym momencie Nikon nawet prześcignął Canona jesli chodzii o niski poziom szumów. W D200 używalne było 800, choć ... lepiej 400. W D300 spokojnie sie sięgało po 1600 - 2500. W sumie skok z jednej strony był olbrzymi - z 1,5 EV zysku (i to z jednej generacji na drugą D200 -> D300) ale ukradziono ISO 100. Więc nie pisz, że miał od premiery opinię generatora szumów, kiedy było wręcz odwrotnie, dotychczas ludzie mieli body z CCD a D300 szumiał szokująco mało.kerad napisał/a:.. o D300 praktycznie od dnia premiery krąży opinia "generatora szumu", że ISO 800 nie jest już używalne, itp.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
kerad napisał/a:W CaptureOne nie sprawdzałem ale robił to Rafał Stęgierki - link . Ja korzystam z Iridient X-Transformer.