bladawiec napisał/a:Oczekiwanie obecności funkcji program shift w aparatach tej klasy (czyli takiej, w której użytkownik ma mieć większy wpływ na ekspozycję niż w kompaktach) chyba nie jest fanaberią?
"Living is easy with eyes closed"
dsk napisał/a:Nie jestem pewien, ale chyba chodzi Ci o Hyper Program, który jest w K10D, a nie ma go w K100D z racji tego, że kadyszka ma dwa pokrętła, a kasetka tylko jedno.
sołtys napisał/a:bladawiec, przecież od dawna wiadomo, że Pentax jest badziewną firmą, która robi badziewne lustrzanki. Wystarczyło poczytać nasze forum ii nie byłbyś rozczarowany![]()
![]()
bladawiec napisał/a:program shift
sołtys napisał/a:bladawiec, przecież od dawna wiadomo, że Pentax jest badziewną firmą, która robi badziewne lustrzanki. Wystarczyło poczytać nasze forum ii nie byłbyś rozczarowany![]()
![]()
Yashica Mat124, Canon 100d
zapraszam:
http://picasaweb.google.pl/cypis1
nowsze:
http://picasaweb.google.pl/cypska
"fotoblog":
http://fotocyp.blogspot.com
WuWu84 napisał/a:
bladawiec napisał/a:program shift
Możesz po prostu powiedzieć co chcesz zrobić? Bo niestety nie mam "małpy sony" i nie bardzo wiem co to za "shift".
cypis napisał/a:bladawiec, trochę chyba na siłę kręcisz nosem z tym shiftem. Czy naprawdę, aż tak doskwiera ci jego brak? Czy w ogóle jest to jakieś niedopatrzenie??? W zasadzie to samo uzyskujesz przy Tv i Av, więc nie wiem za czym tu tęsknić.
Eldred napisał/a:No i wykrywania twarzy też kasetka nie ma
po co ja ten badziew kupiłem???
Eldred napisał/a:No i wykrywania twarzy też kasetka nie ma
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
bladawiec napisał/a:Chodzi o płynną korektę stosunku przysłona/czas ekspozycj
Sprzęt nie jest ważny. Ważne są zdjęcia.
Ze swoich nigdy nie jestem zadowolony.
bladawiec napisał/a:Chodzi o płynną korektę stosunku przysłona/czas ekspozycji dla ustalonego EV.
dsk napisał/a:Nie jestem pewien, ale chyba chodzi Ci o Hyper Program, który jest w K10D, a nie ma go w K100D
"Living is easy with eyes closed"
dickkett napisał/a:Nie bardzo już pamiętam, ale czy to nie było tak, że w trybie P, można było wybrać jeden (ale TYLKO jeden) z parametrów do zmiany? I tylko ten zmieniać?
WuWu84 napisał/a:W kasetce w trybie P można tylko wprowadzać korektę Ev.
Sprzęt nie jest ważny. Ważne są zdjęcia.
Ze swoich nigdy nie jestem zadowolony.
matb napisał/a:Eldred napisał/a:No i wykrywania twarzy też kasetka nie ma
ALe za to ma specjalistyczny program do fotografowania psów oraz spcjalistyczny program do fotografowania kotów![]()
matb napisał/a:ALe za to ma specjalistyczny program do fotografowania psów oraz spcjalistyczny program do fotografowania kotów
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
Eldred napisał/a:tylko jakiś taki matowy
Eldred napisał/a:jeden przycisk to wypada obiektyw!!!
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
też to masz?!?!?!? no nie podaj numer seryjny robimy listęJackDeJack napisał/a:I jeszcze filipinka odcisnęła na nim swoje paluchy