No Quarter  Dołączył: 12 Lut 2008
K100 SUPER a FF/BF z Tamronem 17-50 2.8
Czy ktoś ma doświadczenie z użytkowania kasetki i wyżej wymienionego Tamrona ? chce kupić to szkło ale na forum są tylko opinie użytkowników K10d . Czy nie lepiej bezpiecznie bez problemów z Af kupić Pentaxa 16-45 ?

mkdexter  Dołączył: 19 Lis 2006
No Quarter, FF/BF pozostanie kwestią loterii. Myślę, że najpewniejszym rozwiązaniem będzie przejść się do jakiegoś sklepu foto we Wrocławiu i przetestować na miejscu. Nie będziesz miał wtedy wątpliwości.

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
Kasetce jest dostęp do menu serwisowego, więc możesz sobie sam skorygować wadę AF.

Najlepiej było by gdyby serwis ustawił Ci obiektyw pod twoją puszkę. Słyszałem że Sigma w Polsce tak robi. Niestety nie wiem nic o Tamronie.

mkdexter  Dołączył: 19 Lis 2006
WuWu84, K100D Super chyba nie ma menu serwisowego, K100D tak.

sebos17  Dołączył: 27 Sty 2008
WuWu84 napisał/a:
Słyszałem że Sigma w Polsce tak robi. Niestety nie wiem nic o Tamronie.

Sam odesłałem swojego tamrona do fototechniki i czekam na kalibrację obiektywu, ponoć jeszcze maszyna do kalibracji nie dojechała tak więc nie wypowiem się. Jeżeli obiektyw będzie ostrzył prawidłowo to nie ma sensu brać pod uwage problemy z BF/FF - serwis wykalibruje za darmo, tylko trochę czasu i kłopot z przesyłkami. Jednak obiektyw jest tego wart ;)

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
mkdexter napisał/a:
WuWu84, K100D Super chyba nie ma menu serwisowego, K100D tak.

Mieć ma, tylko czy my znamy do niego dostęp (nie zauważyłem że mowa o superku) :-P
sebos17 napisał/a:
Sam odesłałem swojego tamrona do fototechniki i czekam na kalibrację obiektywu

Kalibrują bez twojego korpusu?

Skocz do: