matthewl napisał/a:Pozostaje mi analizować same zdjęcia.
matthewl napisał/a:
Pozostaje mi analizować same zdjęcia. Na co w tym przypadku zwrócić szczególną uwagę przy kitowym obiektywie?
CytatChyba, że chodziło Ci o coś zupełnie innego z tą analizą zdjęć?
mik napisał/a:najczesciej jest tak (nie wiem jak tutaj), ze w pudelku jest gwarancja, ktora w momencie sprzedazy trzeba wyjac i podstemplowac - dlatego pudelka sa otwierane.
mik.
matthewl napisał/a:mam kilka dni, w trakcie których mogę zwrócić towar bez podania przyczyny.
Pozdrawiam
Artur
Pomoże na to lampa zewnętrzna ze wspomaganiem AFmatthewl napisał/a:w gorszym świetle, w pomieszczeniach autofokus zwalnia i czasem w ogóle ma problemy, ale to - z tego co wyczytałem - dość powszechne zjawisko, zwłaszcza z kitem...
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
matthewl napisał/a:
Zdjęcia w dobrych warunkach oświetleniowych wychodzą bardzo ładne. Natomiast z pierwszych obserwacji - w gorszym świetle, w pomieszczeniach autofokus zwalnia i czasem w ogóle ma problemy, ale to - z tego co wyczytałem - dość powszechne zjawisko, zwłaszcza z kitem...
Pozdrawiam
Artur
Pozdrawiam
Artur
matthewl napisał/a:- opakowania wyglądają jakby były już otwierane
- po włożeniu baterii mogłem od razu robić zdjęcia, a powinna być chyba całkowicie rozładowana (jak to wyglądało u Was?)
- na matówce jest plamka (nie wiem czy to jakaś wada czy zanieczyszczenie - które jakoś tam musiało się dostać...)
(...)
W związku z tym proszę Was o radę. Czy powyższe wady uważacie za w ogóle warte zachodu? Czytałem gdzieś na forum, że matówkę można spróbować przedmuchać...
K-7|MES|S4-5.6|A2.8|FA2.0|M1.7|FA1.8|DA4-5.6