duncon  Dołączył: 16 Gru 2008
[duncon]takie tam początki k200
Witajcie ,

A tak sobie pomyślałem , że jak każdy wtrącę tu swoje pięć groszy i chętnie wysłucham ocen :)

1.

2.

3.

4.

5.

Fotki by K200 + kit ew. sigma 17-70

Pzdr.

catintheflat  Dołączył: 06 Sie 2009
1. Ciekawe ujęcie i ładna kolorystyka choć niepotrzebnie jest ten ukośny kadr
2. Bardzo mi się podoba chyba najlepsze.
3. Także poprawnie ukazane.
4. Ładna kolorystyka oraz kontrasty choć chyba zbyt centralnie
5. W sumie nic specjalnego po prostu budynek, w dodatku leci na lewo i chyba za bardzo tłumiłeś niebo bo widać "aureolę" wokół tej budowli choć kolory i kontrasty mz bardzo ładne ;-)

agoos  Dołączyła: 26 Cze 2009
2 i 3 najlepsze :)
W 1 ten krzywy kard mi nie pasuje....
4 taka... nijaka. Tak samo 5.
Pozdrawiam

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
A możesz pokazać 2 przed obróbką bo mam wrażenie, że coś z samą obróbką nie jest do końca ok ;) No i mosty zwykle lepiej wyglądają fotografowane z dołu ;)

carrie  Dołączyła: 30 Gru 2008
1. Kolorystyka zdjęcia bardzo fajna, lecz mi osobiście zbytnio nie pasuje taki kadr;
2. Gdy patrzę na to zdjęcie mam wrażenie, że główny obiekt jakim jest ptak, został wklejony, lecz to wszystko chyba za sprawa obróbki komputerowej;
3. Mz bardzo fajna fotka, chyba najlepsza ze wszystkich. Szerszy kadr też mógłby być interesujący;
4. Chyba niepotrzebnie tak centralnie i tak szeroko. Może lepiej dać w kwadracie?
Trochę za ostre światło miałeś, najkorzystniej jest fotografować o świcie i wieczorem;
Dlaczego zastosowałeś aż f.8.0? Zdjęcie o wiele korzystniej by się prezentowało z małą głębią ostrości.
5. Krzywo i przydałaby się korekta perspektywy.

pepek  Dołączył: 19 Lip 2006
Wszędzie krzywo z wyjątkiem 4. Na 4 - za Carrie- mniejsza GO, zbyt dużo się dzieje wokół kwiatów.

hase  Dołączył: 10 Sie 2008
2 fajna, reszta jakoś mnie nie rusza.

Skocz do: