mumonzan  Dołączył: 23 Kwi 2007
Zlypiez - Rumunia
Nie chcę w 'Fotografia', bo to tylko moje widzi-misię, ale dostałem automata z Picasa o nowych aktywnościach w albumach które mam podlinkowane (a generalnie linkuję wszystkich z forum jak zauważę, że mają tam album:).
Jedna z informacji była o zdjęciach z Rumunii. Ponieważ lubię ten kraj, bo w młodości byłem na dwóch obozach górskich które bardzo miło wspominam, to spojrzałem...
i jestem zachwycony zdjęciami kolegi zlypiez !
Więc niniejszym robię mu reklamę :mrgreen:
Album tutaj: http://picasaweb.google.com/zlypiez/Rumunia2008
Szczególnie pierwsza połowa (do gościa z gołębiem) - dla mnie miodzio:) Zlypiez - congratulejszon! :-B

PS. jak ktoś nie lubi czy nie używa Picasa:
w lewym górnym rogu albumu jest przycisk "Pokaz slajdów". Klikamy go. Wciskamy na klawiaturze F11. I to jest to!

Paulos  Dołączył: 08 Mar 2007
Mumozan, w których górach byłeś ?
I kiedy była ta młodość ? ;-)

flying  Dołączył: 13 Sie 2007
Spoko...czuję jak gość w okularach zagaja do kolegi ...parle wu france ? Oni tam tak często.
Też byłem ,żałuję jedynie ,że nie w górach..

mumonzan  Dołączył: 23 Kwi 2007
Paulos napisał/a:
Mumozan, w których górach byłeś ?

Beskidy (to jakoś inaczej, ale nie pamiętam, te na północy, gdzie polskie wioski są [były wtedy jeszcze]), Buczegi, Piatra Crai Lui, Fogarskie.
Przez Fogarskie sam szedłem bo reszta obozu zaległa pod Piatra i im się nie chciało:)
Doszedłem w dwa czy trzy dni pod główny szczyt i ... było tam już za gęsto od Węgrów i NRD-oców, więc spadłem jakąś boczną dolinką na północ - chyba moje najlepsze wspomnienia górskie - schodzenie, przepięknie, samotność - 2 dni schodzenia 'do ludzi', po drodze tylko pasterze, którzy dali mi niezłą miejscówkę w szałasie pod baranimi skórami, a sami większość nocy odpędzali niedźwiedzie od stada:) [poważnie]
A było to w 1983r. :mrgreen:

Skocz do: