Canon: 5D, 5DMk3, L 24-105 f/4, L 24-70 f/2.8; L 85 f/1.2, L 16-35 f/2.8 Mk2, 50 f/1.8, 85 f/1.8, 2 x 580 EXII i oczywiście Samyang 14 f/2.8 ^^.
SunShine Studio's
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
sunshine napisał/a:Jakie to zdjęcie odczucia w tobie wzbudza?
Czy kojarzy ci się z czymś/kimś/jakąś sytuacją?
Co ono wyraża?
Jak na razie to NIEPENTAX
Canon: 5D, 5DMk3, L 24-105 f/4, L 24-70 f/2.8; L 85 f/1.2, L 16-35 f/2.8 Mk2, 50 f/1.8, 85 f/1.8, 2 x 580 EXII i oczywiście Samyang 14 f/2.8 ^^.
SunShine Studio's
Do we simply turn our heads and look the other way??
Photoblog: http://dphoto.pl
Pentax, because AF is not the most important thing in the world ;)
kidding ^^
Szczerość popłaca... zwłaszcza gdy mają cię za kłamcę.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
Szczerość popłaca... zwłaszcza gdy mają cię za kłamcę.
Rafał K napisał/a:
W każdym razie ten mocny punkt wyraźnie eksponuje modelkę - jest więc dobrze - bez znaczenia, czy kadrowanie było intuicyjne czy zamierzone.
Ale jakie to ma znaczenie? Liczy się końcowy efekt...guerilla napisał/a:wygląda jak wycinek zdjęcia a nie jak zdjęcie
Ż jest P... p.
zorzyk napisał/a:Ale jakie to ma znaczenie? Liczy się końcowy efekt...guerilla napisał/a:wygląda jak wycinek zdjęcia a nie jak zdjęcie
guerilla napisał/a:końcowym efektem jest wycinek zdjęcia, który jest wycinkiem i niczym więcej.
zgadzam sie co do meritum z guerilla. Denerwuja mnie uznaniowe kadrowanie. Nawet w malarstwie stosunki bokow sa raczej ustalone - taka juz nasza percepcja ludzka i nic na to nie poradzimu. Chociaz w tym przypadku proporcja bokow jest ok 1.5 - sprawdzcie sobie rozmiary pliku. To jest klasyczny kadr 36x24 mm. To kompozycja sprawia wrazenie, jakby byl to kadr panoramiczny, choc naprawde nie jest.guerilla napisał/a:takie nijakie kadrowanie nie ma racji bytu samodzielnie, przynajmniej nigdy nie widziałem nigdzie.
pozdrawiam,
dzerrry
vertiico napisał/a:szkoda że mało przestrzeni nad głową modelki, zostawiłbym trochę miejsca,
dzerry napisał/a:Juz wiem. Nad glowa powinno byc wiecej miejsca niz pod stopami. Tu jest problem.
sunshine napisał/a:Można pobawić się winietą, doostrzyć, inaczej ująć kadr itp. To ty decydujesz i to ty masz największy wpływ na przekaz.
Jak na razie to NIEPENTAX
Moje wypowiedzi są subiektywne, odmawiam udzielania innych.
Pentax K100D K-50
Ż jest P... p.
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
SunShine Studio's
sunshine napisał/a:Oj tam - czepiacie się
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki