Matti  Dołączył: 07 Kwi 2008
[Matti] - proszę o konstruktywną krytykę
1.

...
3.

4.

5.

studentmibm  Dołączył: 29 Mar 2008
teraz popatrz na ostatnie zdjecie i zastanow sie co tutaj w kadrze nie gra

Ostrośc miała byc na kobietę, ale nie wyszło :-?

kinek  Dołączył: 14 Paź 2008
masz ladna modelke, podepnij M50 i zrob jej jakas sesje :mrgreen:

a w ostatnim to raczej nie o ostrosc sie rozchodzi ;-)

Markus1985  Dołączył: 19 Lut 2009
kinek napisał/a:
masz ladna modelke, podepnij M50 i zrob jej jakas sesje :mrgreen:

a w ostatnim to raczej nie o ostrosc sie rozchodzi ;-)

Kinek - widzę że tylko kobiece sesje Tobie w głowie ;-) :evilsmile: :mrgreen: hehe

jungli
[Usunięty]
1. Przeszkadza mi lampa,fajnie jakby wiatr byl w druga strone....
2. Nuda, w tym przypadku kadr centralny jest regula i to nie wyglada...
3. j/w choc juz pojawiaja sie linie jakies, przesunac kadr w prawo...
4. Nieostra nuda...
5. j/w i do tego tak okaleczac modelke, nowiesz co:)

hej

kinek  Dołączył: 14 Paź 2008
Markus1985 napisał/a:
Kinek - widzę że tylko kobiece sesje Tobie w głowie hehe

nie powiem ze nie :mrgreen:
ale jak narazie tylko tego typu fotografii sie troszke naumialem, wiec sie wypowiadam :-P ;-)
chociaz marza mi sie krajobrazy jak White`a
pozdrawiam :-B

andrzejb  Dołączył: 25 Gru 2008
Jeśli mogę dorzucić swoje trzy grosze to napiszę,że nic specjalnego na tych zdjęciach nie widzę.Zdjęcia z serii kupiłem cyfrę i pstrykam wszystko co spotykam na swojej drodze.Centralne kadry i cała masa przeszkadzajek w kadrze czytaj bałagan(wystające drzewka w rogach kadru,kable wysokiego napięcia itp.).Wstawiając zdjęcia do oceny przesiej przez większe sito.Powiedz mi co chciałeś pokazać nam na 4.No ja tam widzę kwiatek,czerwony,rośnie sobie w doniczce na balkonie chyba.Co w nim jest takiego nadzwyczajnego,że postanowiłeś go pokazać?

Kable owszem przeszkadzają, ale nie ma innej możliwości uchwycenia tej rzeźby. Co do kwiatu, cóż masz prawo do tej opinii. Jeśli już to przyjmuję krytykę, że nieostre, ale sam obiekt cóż, kwestia gustu.

CanisVulpes  Dołączył: 06 Maj 2009
1. Jakoś nie mam zdania (do albumu z serii byłem, widziałem)
2. Przeszkadza mi środkowy kadr
3. Jak na zdjęcie detalu architektonicznego to moim zdaniem słabo. Strasznie przeszkadza trakcja elektryczna
4. Brak ostrości i za ciemno
5. Jak pierwszy raz spojrzałem na to zdjęcie to pomyślałem, że dziewczyna dźwiga całą budowlę na własnych barkach. Zła kompozycja i ostrość i chyba w ogóle wszystko (do albumu)

Dziękuję za krytykę, w tygodniu podepnę M50 i zrobię sesję żonie :-)

Meister  Dołączył: 21 Cze 2009
1 - przeszkadzają mi gałęzie drzewa, które wlazły w kadr; nie wiem czy nie wolałbym wersji B&W;

2 - imho mało ciekawe otoczenie przed kościołem, dodatkowo przysłaniane przez drzewa;

3 - podobają mi się kolory; drzewo w kadrze do przyjęcia, natomiast zdjęcie psują kable sieci tramwajowej;

4 - chyba nie ostre i ciemne + mało ciekawy kadr;

5 - nie podoba mi się sposób ucięcia Pałacu Kultury, do tego zasłania go dziewczyna :P
(tak, wiem - miał być portret a nie architektura ....)
Pozdrawiam

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Matti, jesteś na tym forum na tyle długo, że chyba powinieneś mieć czas, żeby przeczytać regulamin tego działu, obejrzeć inne wątki, zdjęcia, komentarze itp, itd. Żeby zajrzeć do polecancyh tu książek o fotografii, czy stron.
Sam piszesz, że nie wyszło, to po co pokazujesz?!? Pokaż nam to co wyszło. Bo to co wstawiłeś to pstryki, czasem nawet poprawnie naświetlone i to wszystko.. ale co nam chciałeś pokazać na 4? Że masz pelargonię na balkonie?
Potraktuj to jako zadanie domowe i opowiedz mi, co chciałeś przekazać na zdjęciu nr2.

Arti: przepraszam najmocniej, teraz zastanowię się bardziej zanim wrzucę jakieś zdjęcie, byle co się na pewno już tu nie pojawi...

Doktor_Vincent  Dołączył: 04 Lip 2009
Matti, nie przepraszaj, idź zdjęcia robić i szukaj!

Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
I głowa do góry. Każdy kiedyś zaczynał ;] Sam popełniłem ten błąd, że wrzucałem to co popadnie, a tak naprawdę było bardzo kiepskie. Więc nie załamywać się, tylko czytać, czytać, czytać i... praktykować :)
Jestem pewien, że następne będą lepsze. Pozdrawiam!

rysiekp17  Dołączył: 27 Wrz 2008
mnie też pierwszego dnia równo zjechali :cry: ale następnego już było parę pozytywnych komentarzy więc trzymaj się i nie poddawaj ;-) kup sobie jakąś książkę foto, używaj fajnych szkiełek manualnych co masz w opisie i ćwicz

Skocz do: