papcio  Dołączył: 20 Kwi 2006
Ku przestrodze - znowu kogoś oskubali pod Stodołą
Ku przestrodze - znowu kogoś oskubali pod Stodołą na typowy numer z oponą. To już kolejna osoba o której słyszałem. Sam nigdy nie zabieram torby ani plecaka na giełdę, szkoda opony, a i na sprzet bardzo trzeba uważać. Pikanterii dodaje fakt, że obok w uliczce są garaże komendy miejskiej policji...

Kosmo  Dołączył: 11 Mar 2008
Re: Ku przestrodze - znowu kogo[ oskubali pod StodoB
papcio napisał/a:
typowy numer z opon

A na czym to polega?

Re: Ku przestrodze - znowu kogo[ oskubali pod StodoB
SQ6GIT napisał/a:
papcio napisał/a:
typowy numer z opon

A na czym to polega?

Idziesz do Stodoły z torbą, wracasz i masz "kapcia" w samochodzie. W trakcie wymiany opony torba dematerializuje się... Co więcej wszyscy okradzeni o których słyszałem (czytałem) zgodnie twierdzą, że nikt do samochodu nie podchodził. To tylko świadczy o tym, że jest to bardzo dobra ekipa potrafiąca rozproszyć uwagę tak, że człowiek tego nie zauważa. Kilka lat temu słyszałem o tym po raz pierwszy i regularnie na pl.rec.foto lub w innych miejscach jest informacja o kolejnym poszkodowanym. Ponieważ w tym miejscu jest giełda foto i komputerowa tak samo jest z laptopami.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
A do jakiej odległości od Stodoły złodzieje się zapuszczają? Bo mnie się tam w niedzielę nigdy nie udało zaparkować bliżej niż na Rakowieckiej. :mrgreen:

PiotrR napisał/a:
A do jakiej odległości od Stodoły złodzieje się zapuszczają

Nigdy nie słyszałem dokladnie o miejscu.
Zazwyczaj parkuję na Wiśniowej przy policji.

Skocz do: