dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Poczta Polska
Kto ma blisko do Koluszek? Oczekiwanie na przesylki, mozna sobie umilic licytujac inne zaginione przesylki. Pocza Polska zaprasza do Koluszek
http://www.poczta-polska....ci.php?id=13643

Nie wiem, czy smiac sie, czy plakac.

dz.

DDspeed  Dołączył: 03 Wrz 2007
Może znajdziesz tam swojego G2? :evilsmile:

DDspeed, a ty swoje pergaminy ;-)

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
A niektórzy czekają na swoje paczki. :evil:

Przypadek koleżanki - znajoma wysłała jakieś ciasto czy ciasteczka nie pamiętam juz do niej na święta i doszły na święta ale w roku następnym.

Jedyne co trzyma poczte nasza przy zyciu to monopol państwowy. Gdy ona upadnie poczta zostanie zaorana i tyle.

Takie moje zdanie - Zaorać i posadzić kwiatki- wpuścić DeuchePost
Podobne mam zdanie o PKP - zaorać i wpuścić DB.

P.S może z tej licytacji pieniądze idą dla strajkujących :D :evilsmile:

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
DDspeed napisał/a:
Może znajdziesz tam swojego G2?

Gdyby to był jakiś kompakt cyfrowy, to bym na to nie liczył, ale tak to całkiem możliwe, że nikt się nim nie zainteresował na poczcie. :evilsmile:

[ Dodano: 2008-06-11, 11:45 ]
Cytat
Przypadek koleżanki - znajoma wysłała jakieś ciasto czy ciasteczka nie pamiętam juz do niej na święta i doszły na święta ale w roku następnym.

Ja wysłałem w lutym (a może w styczniu) książkę koleżance z USA. Jeszcze nie dostała. Nie tracimy nadziei.

PiotrR, Zadzwoń do Koluszek może mają na stanie. :D

A jak się ma ten przetarg do strajku? Jak strajkują, to przetarg też nie powinien się odbyć.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Thadeus napisał/a:
Zadzwoń do Koluszek może mają na stanie.

Chyba taniej mi wyjdzie zakup drugiego egzemplarza niż jazda do Koluszek i z powrotem. :-D

ggdh  Dołączył: 06 Sty 2008
Dreszczyku emocji by dodali, jakby te paczki nie byly rozpakowane i licytacja w ciemno...

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
jedno w tym wszystkim jest wkurzające

po ki grzyb przetarg, licytacja

przecież to są dobra należące do innych ludzi

poczta polska powinna takie rzeczy oddawać organizacjom charytatywnym

albo chociaż 100% pieniędzy z tych licytacji oddać na szczytne cele

inaczej, to moim zdaniem zarabianie na cudzej własności (czyli złodziejstwo jakby nie było ;) )

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
opiszon napisał/a:
przecież to są dobra należące do innych ludzi

Dokładnie : każda paczka/przesyłka MA SWOJEGO NADAWCĘ :!: Bez podania adresu nadawcy nie przyjma nawet paczki.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
Ja chyba sie przejade z ciekawosci :)

szpajchel  Dołączył: 20 Kwi 2006
A mnie już ominie drugi weekend bez filtra, który wysłał mi Cześ.
Tak się zastanawiam, czy nie ma gdzieś zbiorowego pozwu przeciw Poczcie. Albo związkom zawodowym :evilsmile: . Za zerwanie umowy, jaką zawiera się nadając przesyłkę.
A z tą licytacją to przesadzili. Zdaje się, że jeśli przesyłka nie może być doręczona, to powinna trafić do nadawcy. A będą nam tu mydlić, że misja, że docierają tam, gdzie innym się nie opłaca... Etos Poczty Polskiej, podobnie jak PKP skończył się dawno temu.
O właśnie mi się przypomniało a propos misji. Płacę abonament RTV, czasem z opóźnieniem, ale płacę. Akuratnie byłem tuż po wykonaniu przelewu za abonament za kilka miesięcy, czyli już kilkadziesiąt złotych. W wiadomościach trąbili o misyjności, a jedyne co było związane z misją tego wieczoru w TVP to była pozycja na misjonarza.

Thadeus napisał/a:
Zaorać i posadzić kwiatki- wpuścić DeuchePost

Przykład bankowości potwierdza słusznośc takiego postepowania.

Właśnie uświadomiłem sobie, że jeśli przesyłka nie dojdzie do końca czerwca to będzie jeszcze mniej śmiesznie, bo potem wracam do Koszalina.

...

MarWoj napisał/a:
Przykład bankowości potwierdza słusznośc takiego postepowania.
No co. Banki nigdzie w Europie nie zarabiaja na klientach tyle co w Polsce. Sukces! :-P

dzerry, nie wszystko jest pozytywne.Ale to,ze teraz kredyty - nie tylko konsumpcyjne-"leżą na ulicy",że w bankach masz kompetentnych urzędników,którym chce sie pracować,że MASZ WYBÓR,to moim zdaniem jest jednak na plus.

Jak dla mnie Abonament TV to kolejna pozostałość która powinni zlikwidować i tak TVP ma więcej reklam przed programami niz inne stacje razem z przerwami reklamowymi. Pomijam takie numery jak puszczenie 2 odcinków serialu z 20 minutowa przerwa na reklamę pomiędzy nimi, albo 5 minut reklam - zapowieðź 30 sek - 5 minut reklam - pogoda - 5 minut reklam - zapowieðź 30 sek - 10 minut reklam - jakiś program.
A najbardziej mnie rozbawia płacenie za radio Polskiej państwówce w momencie kiedy słucham radia komercyjnego Zetki, RAM, czy choćby RadiaMaryja. Czy choć złotówka trafia do nich? A argument ze płace za korzystanie z fali radiowej jakoś do mnie nie trafia, nie ja najdę sygnał radiowy a Ci którzy koncesje wykupują, zarabiając zresztą na reklamach.

Rozumiem za komuny głębokiej podatek od dóbr typu wypas nowinkę techniczną TV na wiosce kupił niech płaci. Ale to nie te czasy.

O związkach zawodowych to powiem tylko tyle ze obecnie tylko szkodzą i służą do nachapania się działaczom na najwyższych stanowiskach tamże. Niestety.

Przykład KGHM - Nie tak dawno Lider Światowy w produkcji miedzi (planowane wielkie inwestycje w RPA bodaj - efekt tego niby Hegemonia na Świecie Miedzi) i co i zostało to rozpirzone przez związki zawodowe, kolesiostwo i grzanie stołków :D - KGHM teraz się po prostu nie liczy. Nie chce sie mieszać w polityke i unikam jej jak ognia, ostatnio to się wstędze zyc w Polsce i być Polakiem. Szczególnie jak widze wybryki hołoty jaka pojechała na ISL w ostatnic 2 latach po moim pobycie (Kumpel został mam stałe informacje :) ). Szkoda gadać... :cry: :-( :-| :-x

Dodano

O bankowości się nie wypowiadam bo ekonomia to dla mnie czarna magia :D Inne dziedzina :D Tam to umiem sie zalogować do banku i przelewy wykonać :D

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Jak ktoś znajdzie Hi-Matica na tej licytacji, to może mi go oddać :evil:
Ciekaw jestem jaki jest odsetek przesyłek niedoręczonych, bo źle był napisany adres odbiorcy (lub go pod tym adresem nie było) w stosunku do przesyłek zaginionych na poczcie z innych nieznanych powodów.

tref napisał/a:
Ciekaw jestem jaki jest odsetek przesyłek niedoręczonych, bo źle był napisany adres odbiorcy

Ten odsetek pewnie zaskoczyłby nawet pocztowców :evilsmile:

Skocz do: