mokona  Dołączył: 22 Cze 2008
Znaleziony aparat
Witam

Jakis czas temu tata znalazl aparat pentaxa s5n. I pytanie czy istnieje jakis sposob aby ustalic na podstawie numeru seryjnego kto byl wlascicielem ? (istnieje bardzo duza szansa ze to byl obcokrajowiec)
Dodatkowo jezeli ktos sie poczuwa do niego, moze mi na pm napisac co bylo na zdjeciach i gdzie mogl go zgubic i w jakim miesiacu. Jezeli ktos poda prawidlowo to odpowiem, jezeli nie to zignoruje.
(mam alergie po ostatnich przygodach kiedy duzo osob zglaszalo sie ze to byc moze ich a nawet nie wiedzieli jak wyglada)
Jezeli ma ktos jakis dodatkowy pomysl jak poszukac wlasciciela bylbym wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Brawo za postawe! Mozesz zabawic sie w detektywa i sprobowac ustalic wlasciciela na podstawie zdjec. Tak ja to zrobila para z Nowego Jorku, opisana w tym artykule:
http://www.usatoday.com/t...clues-nyc_N.htm

pozdrawiam

dzerry

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
ludzie, którymi kierują dobre intencje zyskują podwójnie...tak mnie natchnęło od niedzieli jak przeczytałem ten post:-D :-P

zdjecia niestety malo daja. nic specyficznego na 1szym planie. ale podsunales mi mysl aby dobrac sie do tla. mam nadzieje ze ktos ze znajomych ma czytnik kart.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
mokona, imho to szukanie iglu w stogu siana, niech ojciec zglosi na policje. Jak nikt nie zglosi kradziezy/zgubienia to oddadza mu aparat. Tym bardziej ze warty jest 200zl...

bez obrazy dla Policji ale nie wierze w ich skutecznosc w tym przypadku. mam lekki moze slad. na zdjeciu jest ulotka albo osrodka wypoczynkowego albo agencji turystycznej (albo pizzerni, parkingu, tesco, reala, czegokolwiek-co-nie-ma-znaczenia). niestety bateria zeszla :P. ladowarki brak. nadzieja w czytniku kart
aparat moze i ma mala wartosc, co innego ze zdjeciami.
sam do konca nie wierze w znalezienie wlasciciela ale wole miec czyste sumienie:P jakbym cos zgubil fajnie by bylo jakby znalazca sprobowal poszukac igly w stogu siana:)

Kosior  Dołączył: 26 Cze 2008
kefa napisał/a:
ludzie, którymi kierują dobre intencje zyskują podwójnie

a ja i tak myśle, że każdy dobry uczynek zostanie ukarany :evilsmile:

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
milo napisał/a:
niech ojciec zglosi na policje. Jak nikt nie zglosi kradziezy/zgubienia to oddadza mu aparat.
Czy były oznaki popełnienia przestępstwa? Jeśli nie, to policja nie ma tu nic do roboty, a tylko np.:

http://bip.pwz.pl/pl/bip/biuro_rzeczy_znalezionych

Skocz do: