aramis  Dołączył: 25 Maj 2007
[Aramis] Ogień
Pożar, który sfotografowałem
Aparat Pentax k10D, dual kit, raz jednym raz drugim.

W końcu postanowiłem coś wstawić. Co prawda więcej tu szczęścia (byłem tam gdzie trzeba, kiedy było trzeba) i bezczelności w pchaniu się tam, gdzie nie trzeba, niż czegokolwiek więcej, ale ciekaw jestem Waszej opinii.

Ciągle nie jestem przekonany, czy jest sens już pokazywać swoje zdjęcia ;-) .

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
aramis, za malo reporterki w reporterce.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Ale wystarczająco dużo ognia w ogniu.

Samp, jesli to maja byc zdjecia ognia, to tego ognia samego w sobie za duzo tez nie ma... Mi sie to nie podoba.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Mi się jedno zdjęcie spodobało:
w rzędzie pierwszym na górze (albo trzecim od dołu)
zdjęcie pierwsze z prawej (albo trzecie od lewej)

Jakoby wóz strażacki płonął - jazda!

Fakt, to jest najlepsze, ale po chwili obserwacji, oceny samo siebie dyskfalifikuje ze stwierdzenia ze sie podoba :)

Gwiazdor  Dołączył: 05 Mar 2007
Faktycznie takie zdjęcia ni to w pełni reporterskie, ni to w pełni o ogniu (za dużo przeszkadzajek w kadrze).
To z "płonącym" najfajniejsze, niespotykane ujęcie.

rychu  Dołączył: 08 Paź 2006
aramis napisał/a:
ciekaw jestem Waszej opinii.

Strażaki w koszu mnie podobają się - tam się coś dzieje. Reszta - takie sobie obrazki, choć nie brzydkie, ale popracował bym nad kadrowaniem.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
wedlug mnie calkiem udane zdjecia - natomiast brakuje wiecej spojrzenia na walke ludzi z ogniem - moze reakcje gapiow - plan oglony - tak aby stworzyc jakas opowiesc....

[ Dodano: 2008-08-23, 14:53 ]
ognia w ogniu jest tyle ile potrzeba :-P

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
Fajne to zdjęcie "płonącego" wozu, możnaby je tylko trochę wyprostować.

aramis  Dołączył: 25 Maj 2007
Dziękuję za wszystkie uwagi, postaram się lepiej kadrować :-) . To znaczy zawsze się staram ale wychodzi jak zwykle... A co do planu ogólnego i walki z ogniem, miałem tych zdjęć więcej, takich również, ale jakoś wolałem pokazać głównie ogień. Może niepotrzebnie dorzuciłem jakichkolwiek ludzi. Jednym słowem trzeba było pokazać albo sam ogień, albo bardziej reportaż. Jeszcze raz dziękuję i do następnych fotek ;-) .

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Dla mnie spoko. A gdzie się tak jarało? :shock:

Marek69  Dołączył: 19 Gru 2007
Chyba jeszcze raz coś podpalisz, by zrobiĆ parę nowych fotek. Płonący wóz jest cacy. :evil:

waldesss  Dołączył: 23 Cze 2008
dla mnie najlepsze pierwsze w trzecim rzędzie. widać akcję, że coś się dzieje, dynamikę. co nie znaczy że reszta jest zła

Skocz do: