Kiwak  Dołączył: 28 Paź 2007
  MyGosia się wkurzy...!
"Księga wiedzy i niewiedzy - nieznane odpowiedzi na znane pytania", wydawnictwo Świat książki.
Cytuję:
"Z którego piętra powinno się wyrzucać kota? [to tytuł rozdziału]
Odpowiedź: Z wyższego niż siódme. Jeśli kot spada z piętra wyższego niż siódme, nie ma znaczenia, jak długo spada, byle starczyło mu tlenu [....]
[....] są nawet dowody na istnienie kota, który został celowo wyrzucony z samolotu na wysokości 244 metrów i przeżył. [....]"

Wydawnictwo owo (wszystko na to wskazuje poza treścią) jest dla dzieci...

Ja się wkurzyłem, a nie jestem jakimś wielkim wielbicielem kotów.
Na szczęście nie samym sadyzmem żyje ta książka.

Inne kwiatki: Co jest królewskim sportem? Walki kogutów.

Z czego się biorą bąbelki w szampanie? Z brudu. Dalej stoi , że do takich wniosków pozwoliły dojść "najnowsze techniki fotograficzne" ;-)

Zasady dorocznych Mistrzostw Świata w Jedzeniu Pokrzyw: bez rękawiczek, bez środków znieczulających usta innych niż piwo i bez zwracania....

Do czego wykorzystuje się świnki morskie? Jako lunch.

Co zaskoczyło Johna Ruskina podczas nocy poślubnej? Powszechne jest przekonanie, że widok włosów łonowych żony [...] tak nim wstrząsnął....

W jaki sposób spółkują psy? khm....

Co jest największym tworem rąk ludzkich? Fresh Kills - wysypisko śmieci na Staten Island.

Co zrobiły feministki ze swoimi stanikami? Odpowiedź: Nie, tego nie zrobiły.

Do czego służyły pasy cnoty? ....dosyć tego, sami sobie poczytajcie, z tego co widziałem jest trochę dzieci, które tę książkę posiadają :-)

Marek  Dołączył: 21 Kwi 2006
Phi, internet i gry komputerowe znacznie bardziej dzieciaki deprawują :evil:

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Kiwak napisał/a:
Z którego piętra powinno się wyrzucać kota? [to tytuł rozdziału]
Odpowiedź: Z wyższego niż siódme.

Być może. Należy się jednak upewnić, że lecący z wysokiego piętra kot nie napotka na swojej drodze przeszkód w stylu np. anteny satelitarnej, bo te bywają dla spadających kotów zabójcze.

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
Kiwak, imho to nie jest ksiazka dla dzieci. Bo watpie zeby jakies dziecko zrozumialo te angielske dowcipy, ...

Kiwak  Dołączył: 28 Paź 2007
milo, masz rację, ja to z przekąsem napisałem; okładka, tytuł i fakt, że jedno z moich dzieci to dostało, sugeruje, że dla dzieci - moich podejrzeń książka nie wzbudziła, jak ją zobaczyłem. Dopiero jak usłyszałem o tych kotach.... :shock: :evil:
Co do dowcipów: to wszystko na poważnie jest!

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
Cytat
Do czego wykorzystuje się świnki morskie? Jako lunch.

A to akurat prawda jest w pewnych rejonach świata.

Skocz do: