wojtekk  Dołączył: 17 Lip 2006
Czy ktoś próbował Delty 3200 w Xtolu 1:2?
Tak, jak polecają - 20 minut w 24 stopniach? Albo inaczej?

Będę robił zdjęcia w ciemnym miejscu, a Tmaxa 3200, którego znam i lubię akurat w sklepie ni mo.

Dzięki!
Wojtek

[ Dodano: 2010-02-15, 12:37 ]
Dzięki, udało mi się wyrwać Tmaxa 3200, śmiesznie tanio, nie powiem gdzie :p

:)
 
CanisLupus  Dołączył: 10 Sty 2007
Hej

Robiłem Deltę 3200 w 20 stopniach i powiem szczerze że jestem zachwycony.

Początkowo myślałem że pomyliłem film z jakąś 400setką ale jak zobaczyłem nadruk na perforacji to zdębiałem.

Bardzo małe ziarno i ładna tonalność.

Jak uszczuplę swoje lodówkowe zapasy to na 100% kupię z 20 rolek tego cuda.
 

wojtekk  Dołączył: 17 Lip 2006
O. :D

Ja robiłem wcześniej na Tmaxie i bardzo mi się podobał, ale kiedyś pewnie spróbuję Delty. Dziękuję za spóźnioną, ale interesującą odpowiedź :)

[ Dodano: 2010-02-15, 12:44 ]
Owpyte, kolega też w Edzi? :D
 

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
powiedz lepiej skad tanie tmaxy masz to ja powiem gdzie tanie delty kupic :-)
 

wojtekk  Dołączył: 17 Lip 2006
Stąd: http://www.discountfilmsdirect.co.uk - wszystko inne mają drogie, ale Tmax (tylko kupowany pojedyńczo nie w paczce!) tani jak barszcz. Nawet z przesyłką wychodzi taniej niż 7dayshop.com :D

Gdzie te delty?
 

radekone  Dołączył: 20 Maj 2009
A znam te stronke ale nie dojrzalem ostatnio, ze te timaksy takie tanie.
Znasz fujilab.co.uk ? Tu tez na niektore rzeczy maja sensowne ceny.
A te delty to wyprz na harmanexpress.com tylko zapomnialem ze to sredniakowe :roll:
 

wojtekk  Dołączył: 17 Lip 2006
Dzięki, men :D
 

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
24 stopnie przy 20min. jest w sam raz dla Delty 3200 :-)
Wołałem niedawno 2 rolki koledze, tu masz linka do zdjęć:
http://pjolo.blogspot.com...biedermana.html
 

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Kurde, tak nawiasem mowiac Lelow to jeden z najciezszych tematow - nie dosc, ze obfotografowany po uszy, to jeszcze tak strasznie charakterystyczny.

Cytat
[...] większość była podobna i tylko autorów myliłem
 

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
Ano, ciężki, ale ja nie miałem pressingu, bo pojechałem tam zaledwie rzucić okiem na godzinkę i spróbować ich wyśmienitej kuchni :mrgreen:
 

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
karmazyniello napisał/a:
Ano, ciężki, ale ja nie miałem pressingu


No i udalo ci sie zrobic cos odmiennego. Co tam podają? :-)
 

wojtekk  Dołączył: 17 Lip 2006
Zakładam, że jeśli 24 stopnie jest w sam raz dla Delty 3200 to i tak mogę kompensować z tabelki Ilforda? Czyli skracać/wydłużać czas w zależności od temperatury?

Jak to w ogóle jest... Czy pomimo kompensacji temperatury najlepsze efekty osiąga się i tak przy wskazaniu 20 stopni? Ja zazwyczaj wywołuję w trochę cieplejszej wodzie, bo mam buraczny system mieszania.

Tak mnie jakoś naszło.
 

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
wojtekk napisał/a:
Czy pomimo kompensacji temperatury najlepsze efekty osiąga się i tak przy wskazaniu 20 stopni?


Najlepsze efekty uzyskuje sie w temperaturze stalej i przewidzianej.

wojtekk napisał/a:
Ja zazwyczaj wywołuję w trochę cieplejszej wodzie, bo mam buraczny system mieszania.


Wolaj w takiej, jaka w danej chwili masz w mieszkaniu.
 

wojtekk  Dołączył: 17 Lip 2006
alkos napisał/a:
Wolaj w takiej, jaka w danej chwili masz w mieszkaniu.


Nie mów takich rzeczy przed piątkiem ;D

Ehehehe.
 

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Dwa spiwory na glowe starcza?
 

wojtekk  Dołączył: 17 Lip 2006
alkos napisał/a:
Dwa spiwory na glowe starcza?


Śpiwory mamy. Zresztą w nocy jest ciepło, bo kradniemy krzesło z korytarza, rąbiemy i palimy ognisko w kuchni.

Tak naprawdę to jakbym miał czekać, aż mi się woda ustoi i ustabilizuje, to bym umarł. :)
 

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
alkos napisał/a:
Co tam podają? :-)


Nazw nie podam, ale był między innymi przepyszny bigos bezmięsny z obłędną ilością czosnku i jakichś niesłychanych przypraw jak na mój nos, bo czegoś takiego na języku jeszcze nie miałem. Były śledzie bardzo drobno siekane z jajkami, cebulą oraz jakąś ciągnącą się substancją w occie, przypominającą ciasto. Na deser jakieś małe placuszki z migdałami i cukrem pudrem. Ogólnie było pysznie :-D , tylko ten bigos czułem przez dwa kolejne dni :-/ Miałem farta bo wszyscy reporteży udali się do tamtejszej knajpki na zupę, a ja w tym czasie trafiłem na wyżerkę i posiadówkę przy wspólnym stole :mrgreen:
 

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Hmmm, brzmi pysznie :-)

karmazyniello napisał/a:
tylko ten bigos czułem przez dwa kolejne dni :-/ Miałem farta


Tez mam farty po bigosie.
 

wojtekk  Dołączył: 17 Lip 2006
alkos napisał/a:
Tez mam farty po bigosie.


Chciałem napisać to samo. Każdy chyba ma. Ale najlepsze są po hummusie zrobionym domową metodą. Choć nie wiem, czy jest poprawnym politycznie o tym dyskutować.

:)
 

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
wojtekk napisał/a:
Ale najlepsze są po hummusie zrobionym domową metodą


A jak obrabiasz czikpisy?

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach