perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
[obiektyw] Tamron 17-50/2.8 - wlos pomiedzy soczewkami
Wlosek jest pomiedzy soczewkami.

Dostal sie tak mniej wiecej w srodek ukladu soczewkowego.

Jak patrzy sie od przodu, wyglada jakby byl mniej wiecej za druga soczewka ;]

Ja podejrzewam, ze wlosek dostal sie tam tak jak w starszych pompkach. No ale usuniecie go bedzie raczej niemozliwe ta sama droga :-)

Obiektyw jest na gwarancji.

Czy usuniecie wloska podlega gwarancji ?

[Dodam, ze obiektyw nie jest moj, tylko kumpla, nie jest zarejestrowany na zadnym internetowym forum.]

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
perl napisał/a:

To może zapytaj jej-tej której robiłeś zdjęcia z odległości: ,,bliskie spotkania 3 stopnia"... pozdrawiam :mrgreen:

[ Dodano: 2008-08-08, 01:14 ]
Aha.. Sprawę by skomplikował fakt... Gdyby Ona.. Była też kumpla.. :evilsmile:

[ Dodano: 2008-08-08, 01:18 ]
A tak w ogóle ten Tamronik ponoć ,,zasysa" Przez grzeczność nie będę wspominał ..dziewczyny... :evilsmile: Oczywiście nie kumpla! Nie kumpla! ,,Ja tylko niosę pomoc!"

[ Dodano: 2008-08-08, 01:21 ]
Myślę że jak ,,masz gadane" i ,,zabajerujesz" do pani z FotoTechniki...To nie ma strachu.. Gorzej jakbys miał front focus bo kolejka się już ustawia... Oj! Ustawia!!

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
perl napisał/a:
Obiektyw jest na gwarancji.

Obstawiam, że nie.

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
specmisiek, to może być zabawne, jak jutro na trzeźwo poczytasz swoje wypowiedzi. 8-)

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
Może trochę ,,się wyluzuj" OK??? Jeśli jesteś taki poważny to pamiętaj, że ,,włos między soczewkami" - to straszna tragedia jest, pomiędzy trzęsieniem ziemi w Chinach a powodzią na Ukrainie... Jestem wstrząśnięty... I zmieszany... Mimo wszystko radzę jednak zadzwonić do fototechniki-może być ,,na trzeźwo!" I zapytać pani ,,co z tym zrobić" Pozdrawiam... Idę zobaczyć czy nie mam włosa... ,,w zupie!"

[ Dodano: 2008-08-08, 07:47 ]
A jeśli chce ktoś się bawić w ,,zrób to sam" (tylko czemu Ty i tu i teraz :mrgreen: ) to sam nie wiem... Może odkurzacz? O ile nie wyssie soczewek również... :-?

[ Dodano: 2008-08-08, 10:03 ]
A swoją drogą... Dziwne... Żeby włos tam się znalazł.. Aż sam zadzwonię do pani z FotoTechniki.. Może nie będzie jak w ,,Rejsie"-,,zaraz zaraz, ale co pan robił w damskiej toalecie?" Pozdrawiam :mrgreen:

pikolo  Dołączył: 06 Gru 2006
jest też internetowa strona firmy w naszym języku z pełnymi danymi teleadresowymi , można z nimi się bezpośrednio telefonicznie albo majlowo błyskawicznie skontaktować i zapytać , może coś podpowiedzą . http://www.tamron.pl/?/content/czytaj/kontakt
PS
jest to dokładny adres Foto - Techniki ( tak jak napisał specmisiek )

Skocz do: