krzycho_666  Dołączył: 22 Lip 2008
Ile wg Was wart jest Samsung GX-1L
Witam wszystkich forumowiczów. Czytam to forum od kilkudziesięciu dni, jednak dopiero teraz zaznałem potrzeby zarejestrowania i napisania pierwszego postu ;)

Emmm... do rzeczy. Znajomy sprzedaje ww. Samsunga GS-1L z przebiegiem ok 4k zdjęć, w bardzo dobrym stanie, kitowy zestaw. I teraz moje pytanie: ile wg. Was jest taki zestaw wart? - rozmawiamy tutaj o średnio niskiej cenie, jaką można za niego zapłacić ;)
Z góry dziękuję za opinie na ten temat! ;-) :-B

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006

dzięki ;P - umiem korzystać z opcji "szukaj" ;) Jednak allegrowicze płaca za różne rzecz przeróżne kwoty - często odchylające się w obie strony od rzeczywistości. Liczyłem na opinię zewnętrzną.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Oceniam na około 800

O właśnie ;) Na takie konkrety czekałem. Dziękować! =]
Czekam na innych forumowiczów i wyciągnę średnią ;)

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
700-900 w takim razie.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
krzycho_666 napisał/a:
Jednak allegrowicze płaca za różne rzecz przeróżne kwoty - często odchylające się w obie strony od rzeczywistości.

No to te wyraźnie "odchylające się" odrzucasz. Aparat z pewnością nie jest wart więcej niż kwota, za którą możesz podobny w podobnym stanie kupić gdzie indziej.

A jeśli chodzi o to, czy warto za niego dać te 800 czy 900 zł., to już zupełnie inna kwestia i raczej indywidualna. Dużo zależy od "zasobności portfela" kupującego, na przykład. Bo ktoś może powiedzieć, że szkoda dać 800 za używanego GX-1L, skoro można dołożyć jeszcze trzy razy tyle i kupić nowy K20D. :mrgreen:

wojtal  Dołączył: 07 Wrz 2006
500 pln, ostatnio sprzedawałem swego DL'a, w igła stanie, w dobrej cenie 750 pln, nie było chętnych, po jakimś czasie odezwał się koleś, zaproponował 650pln i poszedł DL za grosze :cry:

Cytat
Dużo zależy od "zasobności portfela" kupującego, na przykład

Tu akurat się zgodzę ;) Zasobność nie duża jak na zakup lustra. Jednak nie chcę wkładać nie wiadomo ile, bo będzie to moje pierwsze - o ile dojdzie do transakcji ;)

Cytat
500 pln

Sprzedasz mi za tyle?? :>

wojtal  Dołączył: 07 Wrz 2006
patrz co wyżej napisałem :roll:
te aukcje z SAMSungami :roll: .... są zrobione pod przysłowiowych "leszczy"

PawelK  Dołączył: 03 Maj 2007
Samsungi GX-1S chodza po 800-900. Przynajmniej po tyle mozna spokojnie kupic na ebay.co.uk i na tym forum tez po tyle szly przynajmniej 2 szt. z tego co widzialem.

Wobec powyzszego mysle, ze GX-1L powinien byc jednak troche tanszy i cena pokroju 650-700 jest blisko realiow, wg mojej osoby oczywiscie.

dtox  Dołączył: 20 Maj 2007
jest tyle wart, ile jestes w stanie za niego zaplacic.

Kfan  Dołączył: 02 Mar 2007
Lustrzanka z 4 tys. klapnięć w cenie nowego kompaktu i to niskich lotów.
Do czego to doszło...

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
Kfan, ja mam kompakta w cenie k200d z kitem.. do czego to doszlo...

Skocz do: