vito157  Dołączył: 28 Maj 2008
A o Pentaksie ani slowa
Znalazlem taki TEKST na interii. Znow nie dostrzega sie pentaxa... :evil:

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Ja się przyzwyczaiłem. I mnie to trąca. :-B

Kiedys wdalem sie w dyskusje ze sprzedawca w sklepie. Pytalem, czemu do N i C jest full, a do P - nic. Powiedzial: 'Wiem, ze to dobre aparaty. Nawet bardzo dobre. Ale N i C poszli szeroko w tandete dla mas, wiec sa bardziej znani. A P wciaz trzyma poziom...'
I cos w tym pewnie jest...

[ Dodano: 2008-08-26, 14:28 ]
Oooooooops.... Moj setny post! Maly jubileusz... ;) no to :-B na sete... ;)

Sławek_S  Dołączył: 21 Mar 2007
Re: A o Pentaksie ani slowa
vito157 napisał/a:
Znalazlem taki TEKST na interii. Znow nie dostrzega sie pentaxa... :evil:

Coś tam świta :D
"Do rywalizacji włączyli się także mniejsi producenci (np. Pentax ze swoim K10D) i absolutni debiutanci: Panasonic z aparatem DMC L-1 i Sony z podstawową Alfą 100."

Pozdrawiam
Sławek

specmisiek  Dołączył: 19 Mar 2008
vito157 napisał/a:
Znalazlem taki TEKST na interii. Znow nie dostrzega sie pentaxa...

A to czytałeś? Cytat : ,,Na wyższy poziom wspiąć może się również Pentax - możliwe, że w Kolonii światło dzienne ujrzy zaawansowany K2D (pełna klatka, 20 megapikseli)." ;-)

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Co on taki plaskaty?

Źródło: interia.pl

vito157 napisał/a:
A P wciaz trzyma poziom...'
Tylko jaki poziom?? ,,middle middle class" :mrgreen: :lol:

[ Dodano: 2008-08-26, 15:34 ]
Jarek Dabrowski napisał/a:
Co on taki plaskaty?

Bo to pewnie wersja dla fotografujących na leżąco.. :mrgreen: :lol: ;-)

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Co on taki plaskaty?

Wersja "neseser".

Cytat
Co on taki plaskaty?

Moze ktos na nim usiadl?
Wiem, czytalem. 2 zdania nt. P.

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Hehe, a propos: selektywna informacja prasowa w wykonaniu optycznych:
http://www.optyczne.pl//?news=1198

wakacyjny powiew brokatu napisał/a:

Canon zapowiedział wprowadzenie na rynek uniwersalnego obiektywu EF-S 18-200 mm f/3.5-5.6 IS, nadrabiając tym samym zaległości wobec takich firm jak Nikon, Sigma, Sony czy Tamron, które sprzęt o podobnych parametrach oferowały już od dawna.

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Samp no co prawdę napisali :-P
Samp napisał/a:
które sprzęt o podobnych parametrach oferowały już od dawna.
Pentax 18-250 jest od niedawna :evilsmile:

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Co on taki plaskaty?

Upadły on był i dlatego się splaskacił

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
specmisiek napisał/a:
możliwe, że w Kolonii światło dzienne ujrzy zaawansowany K2D (pełna klatka, 20 megapikseli)

To kto kupuje? Chętnie pomacam i spojrzę w "studzienkę" ;)
W D3 już widziałem i mnie nie zachwyciła. Owszem, duża dziura, ale nie "jak stodoła" jak to ktoś określił wizjer ME Supera.

Effendi  Dołączył: 20 Kwi 2006
pawelek-79 napisał/a:
możliwe, że w Kolonii światło dzienne ujrzy zaawansowany K2D (pełna klatka, 20 megapikseli)

W pudełku, oprócz instrukcji i gwarancji, nabywca znajdzie broszurę z adresami komisów i serwisów aukcyjnych na całym świecie gdzie będzie mógł (przy odrobinie szczęścia) nabyć pełnoklatkowe szkła do swojego body. :-P

Ostatni dzwonek żeby Pentax wypuścił coś z entry-level. Jeśli nie będzie miał super live-view, dobrego AF i najlepiej odchylanego LCD to nic z tej premiery nie będzie. Nie wiem na ile plotki o kręceniu filmów w D90 są prawdziwe, ale jeśli są, to zapewne szybko pojawi się jakiś D60X z tym ficzrem i Nikon znowu pozamiata. :roll:

maslot  Dołączył: 11 Cze 2008
A stabilizacja? Najkon nie ma stabilizacji w body.

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
maslot napisał/a:
A stabilizacja? Najkon nie ma stabilizacji w body.
I jakoś wcale nie przeszkodziło to w sukcesie D40, więc pewnie teraz też nie będzie to przeszkodą :)

maslot  Dołączył: 11 Cze 2008
Nie znam wyników sprzedaży d40, ale recenzje miał złe.

Effendi napisał/a:
pawelek-79 napisał/a:

pawelek-79 napisał/a:
specmisiek napisał/a:

Tego nie napisał specmisiek ani pawelek-to był cytat i tylko cytat z artykółu.. Poza tym wszystko pasi :mrgreen: ;-) :-P

Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
LDevil napisał/a:
I jakoś wcale nie przeszkodziło to w sukcesie D40, więc pewnie teraz też nie będzie to przeszkodą :)

Bo go tak tutaj reklamujecie :P

IMO jak już się ukaże coś z odchylanym wyświetlaczem to tylko Samsunga - Pentax jest strasznie "konserwatywny" - zresztą ja tam wolę mieć górny ekranik niż odchylany z LV bo i tak bym tego nie używał - bo i do czego?

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Bruinen napisał/a:
LDevil napisał/a:

Bo go tak tutaj reklamujecie :P

Żarty żartami, ale już któryś raz widziałem na forach w Internecie, że jak ktoś się pytał o lustrzankę dla siebie, to padała odpowiedź, że: "Canoniarz poleci Ci Canona, Nikoniarz - Nikona, a posiadacz Pentaksa - Nikona D40" więc fama już poszła w świat, a Nikon liczy kasę ;-) :-D

Skocz do: