water-drinker  Dołączył: 05 Lip 2008
hi5.com - uważajcie na spam!
Od paru dni pojawiają się na mojej poczcie listy rzekomo od moich znajomych wysyłane ciągle z adresu info@hi5.com.

Polecam od razu kasować tą wiadomość, bo możecie po otwarciu zalać wszystkich znajomych "zaproszeniami do hi5.com". Sam z początku prawie dałem się nabrać. Mnie wkurzyło, więc dziele się tą złością by nie dać zachłannym firmą kolejnej furtki do zalania nas viagrą i innym syfem..

Więcej o Hi5:
O hi5 na Wiadomosci24.pl

Blog szuman.eu

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
A grozi mi coś, jak przeczytam sobie tego maila w czymś innym niz Outlook?

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Chyba przeczytanie nie wystarczy. Trzeba jeszcze w linka kliknąć.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Czyli to jest jakiś mutant albańskiego wirusa.

Ciężko powiedzieć, czy poza Outlookiem działa. Korzystam z webmaila. Otworzyłem go, zwiodło mnie, że zamiast info@hi5.com było imię i nazwisko mojej znajomem. W treści, zapraszam cię do moich przyjaciół w portalu hi5.com. Poniżej 3 linki, w tym jeden z rezygnacją (po polsku!). Nie klikałem nic, ustawiłem jako spam.

Możliwe, że jest jakiś kod java script wrzucony w kod HTML do zdarzenia onload, że zczytuje wtedy książkę adresową i rozsyła się dalej. Jako treść wiadomości jest tekst o zaproszeniu do serwisu. Haczyk jest w tym, że na pierwszy rzut oka nie widziałem że jest on z maila nie mojej znajomej, a tego serwisu. To tak jakby Ania Kowalska wysłała Ci mail, patrzysz na mail, najechałeś kursorem i zamiast adresu ania.kowalska@wp.pl jest info@hi5.com.

Jak dla mnie ten serwis jest bardzo podejrzany. Nie mam ochoty stać się kolejnym zombie w botnecie, także przestrzegam!

Pozdrawiam

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Wszelkie nieznane mi adresy od razu dodaję do spamu.

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
3 razy już dostałem od hi5 maila.
Zawsze leci do spamu a i tak wraca

plwk, cała zabawa w tym, że na pierwszy rzut oka wyglądać może jak mail od Twojego znajomego. Przynajmniej widzisz jego imię i nazwisko a nie adres @. Ja tak właśnie miałem..

cotti  Dołączyła: 20 Kwi 2006
A ja myślałam, że mam ostatnio spore powodzenie...

Skąd wiesz, może ktoś dla Ciebie już się tam zarejestrował ;)?

Skocz do: