BAN gucio-59  Dołączył: 24 Lut 2007
  Posłuchajcie! 11-letnia Klaudia -"Mam telent"
Tylko usiądźcie wygodnie w fotelu i ....zapraszam...
http://www.wideoportal.pl/site/items/938

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
a fakt, dobre to było, naprawdę

a to co zrobiła Chylińska - bezcenne

porównywalne chyba do Piróga w ostatnim youCanDance :-P

aha, żeby nie było - żona się lubuje w tego typu programach, to siłą rzeczy jestem na bierząco :-D

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
dziwne - nie mam dziweku pewnie jakis kodek...

bossini  Dołączył: 23 Sty 2007
Wiecie co...... :-/ Było ok. Bez fałszowania - a to prawie niewykonalne. Ale, hmm... naśladowanie Czesia mija się z celem, bo tej piosenki w jego wykonaniu nie da się powtórzyć.

bossini napisał/a:
bo tej piosenki w jego wykonaniu nie da się powtórzyć.

jasne, ale tu chyba nie chodzi tylko o naśladowanie, tylko całokształt - tzn wykonawczynię i jej głos :-) i jej wiek oczywiście

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
Ta dziewczynka?
Mi się bardzo nie podoba.
Po pierwsze śpiewa nieczysto, od czasu do czasu fałszuje.
A po drugie - ta piosenka w wykonaniu kilkuletniej dziewczynki brzmi groteskowo, śmiesznie, żałośnie. Repertuar totalnie nietrafiony.

Nie rozumiem, skąd ten cały zachwyt. Narodowa euforia... Przykre.

bossini  Dołączył: 23 Sty 2007
Opiszon, Wiem, ale po tych postach i opisach uruchamiłem film z szybkim biciem serca i niezdrowym podnieceniem, że może usłysze coś fenomenalnego....

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
dziwne - nie mam dziweku

U mnie to samo...

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jest dźwięk, musi Wam brakować jakichś kodeków.

[ Dodano: 2008-09-20, 19:06 ]
Ja instaluję K-Lite Codec Pack i raczej nie miewam problemów z odtwarzaniem audio i video.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Z jakiegość youtuba dźwiek jest. Dla mnie to znaczy, ze państwo na wideoportalu przedobrzyli.

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
Panowie,nie jesteście przesadnie krytyczni ? Dziewczynka chyba ma talent,fajny głos (ile osób może zaśpiewać tę piosenkę bez własnych udziwnień,tuszujących niewydolność wokalną ?).Utwór jest trudny,a dziecko nie ma jeszcze wyszkolonego głosu,więc niedoskonałości chyba są dopuszczalne.Oby tylko znalazła mądrych nauczycieli,którzy uchronią ją przed samozachwytem,i może stworzą kogoś na wzór Ewy Demarczyk czy Edyty Gepert.

Matewka  Dołączył: 16 Wrz 2006
Absolutnie zgadzam się z Sampem, a zachwycanie się umiejętnościami tej dziewczynki ze względu na jej wiek jest przesadzone. Dzieci, które naprawdę "od dziecka" uczą się śpiewać, potrafią o wiele więcej. Ta dziewczynka natomiast nie pokazała prawie nic. Po wprowadzeniu weszła o jakieś 1,5 tonu wyżej, na szczęście wróciła do tonacji. Potem pojawiały się fałsze. Zresztą Samp już wspomniał. To, co mi się najbardziej nie podobało, to barwa i intonacja głosu. Ona próbowała naśladować głos Niemena, a to chyba najgorsze, co mogła zrobić, mając takie młodziutkie gardło. Wyszła bardziej parodia. Miała złe założenie i to chyba wina wszystkiego. Chyba za bardzo była pewna swojego "fenomenu" i poleciała pełną parą, przez co maniera w głosie wyszła taka... bałwochwalcza.

[ Dodano: 2008-09-20, 19:14 ]
MarWoj napisał/a:
ile osób może zaśpiewać tę piosenkę bez własnych udziwnień,tuszujących niewydolność wokalną

Jej to sie raczej nie udało.
MarWoj napisał/a:
nauczycieli,którzy uchronią ją przed samozachwytem

To się już stało. Słychać to w głosie.

[ Dodano: 2008-09-20, 19:18 ]
opiszon napisał/a:
bierząco

"rzona" musi być dumna ;P :-B

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
MarWoj napisał/a:
Oby tylko znalazła mądrych nauczycieli,którzy (...) może stworzą kogoś na wzór Ewy Demarczyk czy Edyty Gepert.

A to takie mądre by było?

Matewka napisał/a:
"rzona" musi być dumna ;P :-B

"spelling nazi" :evilsmile: :-B

a swoją drogą, moja żona ma lekką dysortografię, więc raczej może być dumna :-)

swoją droga - nigdy nie uczyłem się zasad ortografii, a problemów w szkole nie miałem - pamięć ortograficzną mam jakby fotograficzną - tzn porównuję z tym co widziałem kiedyś - dużo czytania w młodości

widocznie mało czytałem, o bieżącej wodzie, że mi taki babol się zdarza (akurat bieżący, to jest słowo, z którym mam często kłopot - jedno z niewielu)

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Samp, i Matewka, mam dziwne wrazenie ze polskie piekielko wlasnie takimi postawami sie karmi :evil:

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
W sumie to się jeszcze można przypierwiastkować, że trochę niedokładnie uczesana była... ech...

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
opiszon napisał/a:
a swoją drogą
opiszon napisał/a:
swoją droga

dużo masz dróg.
opiszon napisał/a:
nigdy nie uczyłem się zasad ortografii, a problemów w szkole nie miałem - pamięć ortograficzną mam jakby fotograficzną - tzn porównuję z tym co widziałem kiedyś - dużo czytania w młodości

to generalnie tak działa.
*puf*

j+ napisał/a:

dużo masz dróg.

szeroki wybór to podstawa :-P

Cytat
to generalnie tak działa.

to po co w szkołach uczą regułek? kiedy jakie ż albo rz, które uje się nie kreskuje i tak dalej? ;-)

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
opiszon napisał/a:

to po co w szkołach uczą regułek? kiedy jakie ż albo rz, które uje się nie kreskuje i tak dalej? ;-)

a ile dzieciak w 3 klasie ma książek na liczniku? ;-)
*puf*

j+, zdziwiłbyś się w jakim wieku zacząłem czytać, i ile książek zdążyłem pochłonąć do 3 klasy podstawówki :-)

Skocz do: