mygosia napisał/a:ciężko się czyści
Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
CytatZ-1p, *ist DL, MX, mju II, Hi-Matic EiF
K10D | MZ-5n | MZ-M
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
wpentaksowany (wpentaxiony?) niemożebnie
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
fotonami kreśle swój świat...
Załamanie... chyba nie mam talentu.
"Living is easy with eyes closed"
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Odważę się nieśmiało zauważyć, że przedstawiony problem dotyczy wszystkich stolnic i jest niezależny od materiału z jakiego zostały wykonanemygosia napisał/a:zawsze mam opory, żeby schować usyfioną mąką i ciastem stolnicę gdzieś za szafę... Myć w zlewie niewygodnie... Nosić do wanny - i roznosić paprochy po całym do domu też mi się nie uśmiecha.
mygosia napisał/a:Myć w zlewie niewygodnie... Nosić do wanny - i roznosić paprochy po całym do domu też mi się nie uśmiecha. Obsypać z grubsza nad zlewem - raczej odpada, bo zlew mały.
ggdh napisał/a:Co do czyszczenia to chyba nie jest to zbytnia filozofia: zeskrobac nozem resztki tego co upackalo, przetrzec na mokro i ... tyle.
Możesz mnie okraść, zagłodzić, zbić, a nawet zabić, ale mnie nie zanudzaj.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
mygosia napisał/a:Mi wcale nietrudno sobie wyobrazić mikropory drewna, w które wnika sobie tłuszcz w czasie wyrabiania
mygosia napisał/a:I wcale nie tak samo jak drewnianą się czyści silikonową... Bierzesz ją sobie, zwijasz - do kosza wysypujesz resztkli, a p[otem sobie wsadzasz ją do zmywarki i masz święty spokój. Nie wiem czy kiedykolwiek ktoyś z panów [oprócz dagio ] manewrowali olbrzymią stolnicą, aby trafić resztkami do małego zlewu.
Miłośnik pełnej klaty
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Meggido napisał/a:Toż to chodzi Ci o zwykłą wygodę. Leniwiec, leniwiec...
Na mnie w technice kulinarnej możesz zawsze liczyć. Miałem do czynienia, mamy w domu, na pewno jest wygodniejsza od drewnianej w tym zakresie o który Ci chodzi. Fakt, trochę się ślizga, ale to można zlikwidować lekkuchno nawilżając wilgotną szmatką podłoże. Druga sprawa, to na pewno nie jest porównywalnie twarda do drewnianej i trochę gorzej sie wałkuje- jeśli chcesz zrobic np. suuupercienki makaron. Co do utrzymywania w czystości i przechowywania - bezkonkurencyjna. A że nie drewniana i nie tradycyjna, to na razie jakoś w smaku wypieków różnicy nie poczułem.mygosia napisał/a:czy KTOKOLWIEK miał do czynienia z silikownową
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Miłośnik pełnej klaty