Dużo różności
smigacz74 napisał/a:Korci mnie MZ-7
smigacz74 napisał/a:fotografia ma być przyjemnością a nie utrapieniem, z drugiej strony nie chciałbym też później robić sobie wyrzutów, że brakuje mi jakiejś funkcji
Fenol napisał/a:ME Super
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Miłego dnia
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II
powalos napisał/a:smigacz74, z tych, które wymieniłeś to: jeżeli chcesz AF możesz wybierać PZ1 (najlepszy w tej grupie). Następnie trochę niedoceniany Z20 (ale to naprawdę bardzo dobry aparat i dużo prostszy w obsłudze. Ma też kilka tzw. funkcji osobistych czyli PF) oraz niemal pancerny SFXn (z tym fajnym dźwiękiem migawki). Dwa manualne są godne polecenia. Ja wybrałbym jednak SuperProgram (ma więcej możliwości niż ME).
CytatWypisz, wymaluj MZ-6 Mały, lekki, wszystkomający. Do tego z obsługą P-TTL. Jak zarezerwujesz dodatkowe 200 zł na ewentualną naprawę zębatki (jeśli już jej ktoś nie wymienił) to będziesz miał fajny korpus. Możesz kupić już uszkodzony i wysłać do naprawy. Moim zdaniem bardzo warto.
Jakaranda napisał/a:smigacz74 - wyręczyłeś mnie, zadając pytanie. Jeszcze nie chodziłam po żadnych komisach, oglądałam jedynie oferty na Allegro ale i tak mam mętlik w głowie. Może ten wątek mi pomoże w wyborze.
plwk napisał/a:Osobiście polecam SuperProgram http://kmp.pentaxians.eu/bodies/film_a/super/
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
Dużo różności
Fenol napisał/a:Dla mnie nie bez znaczenia (a nawet jedną z ważniejszych zalet) PZ-1/Z-1/Z-1p jest... najkrótszy czas otwarcia migawki na poziomie 1/8000s
No i poooszedł! Spóźniłem się A swoją drogą, co to za buty? Ja mam cztery rzędy po osiem dziurek i blachy na czubach, ale o takich to nie słyszałemsmigacz74 napisał/a:Ok, buty zasznurowane (10 rzędów dziurek)
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Dużo różności
smigacz74 napisał/a:gdyby był w moim zasięgu
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
cube007 napisał/a:Z-1, Z-1p pożerają prąd jak młody pelikan ryby,