suchotnik  Dołączył: 11 Mar 2010
Porównanie Tamrona 70-300 Di Tele- Makro z Tokiną 75-300
Jak w temacie prosiłbym o opinię który z tych budżetowych zoomów jest lepszy. Ten Tamron to konstrukcja dosyć znana natomiast Tokina?? Co o niej sądzicie?? Może ktoś ma?
Link do aukcji na allegro tej Tokiny:
http://www.allegro.pl/item1030854258.html

mrjinks  Dołączył: 13 Mar 2010
Też miałem kupować to szkło, jednak kupiłem Tamrona(dopiero do mnie jedzie;)) ze względu na dodatkowe makro 1:2, którego ta tokina nie ma. Ciężko znaleźć recenzje tego obiektywu w necie, jest to konstukcja z połowy lat dziewięćdziesiątych, tyle się dowiedziałem;).

Właśnie mi fajny tamron uciekł sprzed nosa:P A Ty pewnie podebrałeś tego za 340zł:P Ja mam tą złą cechę że zawsze się za długo zastanawiam:P

mrjinks  Dołączył: 13 Mar 2010
Właśnie też się za długo czaiłem na tego tamrona za 340 i zacząłem zadawać pytania typu czy ostrzy w punkt;). Było już po zabawie drugiego dnia rano, więc wziąłem tamrona za 499, niby nowy.

zoran  Dołączył: 08 Wrz 2009
Witam.
A mi tak chodził po głowie szeroki kąt i kupiłem właśnie Siriusa 18-28 f3,8. za 255zł w stanie jak nowy ma być, miał ktoś z nim do czynienia ?

pepe.szkiełko  Dołączył: 02 Maj 2010
Ja zastanawiałem się długo między tym tamronem 70-300 Di a odpowiednikiem z sigmy i w końcu nabyłem tamrona. Czasami (z tendencją do często) gubi AF, no i ta ogniskowa 300 to wcale nie takie 300 w poruwnaniu z innymi. Uzywam już półtorej roku i technicznie wszystko spoksik 8-)

Ja nabyłem tego Tamrona za 350zł na naszej giełdzie i dziś do mnie dotarł :mrgreen: Po małych kłopotach z kurierem podpiąłem rzeczony obiektyw do puszki, przy świetle dziennym z af nie ma problemów, gdy jest ciemniej przejeżdża czasem całą skalę ale raczej trafia:P Zobaczymy jak będzie dalej ;-)

Skocz do: