Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
Potrzebna mała pomoc - skapiec.pl
Ponieważ rozpocząłem współpracę z porównywarką cenową Skąpiec.pl potrzebowałbym Waszej niewielkiej pomocy ;-)
W porównywarce można dodawać opinie o sklepach, ponieważ moja oferta pojawiła się dopiero dzisiaj, to opinii nie ma jeszcze żadnych. Wiem, że jest wielu użytkowników tego forum, którzy są zadowoleni z dokonanych u mnie zakupów. Byłbym niezmiernie wdzięczny gdyby moi zadowoleni klienci podzielili się opinią o moim sklepie z innymi potencjalnymi klientami ;-)

Swoje opinie możecie dodawać tutaj.
Wszystkim opiniującym z góry dziękuję :-B

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
Hmmm... Ale kupował już ktoś u Ciebie w nowej firmie?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
jacekh, przecież Cześ co najmniej od wiosny miał Jabbafoto równolegle z pracą w Rimex

właśnie, Cześ sprzedaż z PW szła przez Rimex czy Jabba ?

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
A to nawet niewiedziałem :oops:

Cześ, takie jedno pytanie

dane sklepu na skąpcu

-dlaczego jabbafoto.bazarek.pl a nie jabbafoto.pl
-oprócz tej nazwy nie ma żadnych innych danych - trochę słabo to wygląda, przy braku jakichkolwiek referencji od kupujących :-| ani adresu, ani telefonu, nic

mam nadzieję że to tylko przeoczenie adminów ze skąpca :-D

opiszon napisał/a:
dlaczego jabbafoto.bazarek.pl a nie jabbafoto.pl

obie domeny są podpięte pod tą samą lokalizację. Domena bazarek pojawia się ze względów technicznych.

opiszon napisał/a:
oprócz tej nazwy nie ma żadnych innych danych - trochę słabo to wygląda, przy braku jakichkolwiek referencji od kupujących :-| ani adresu, ani telefonu, nic

mam nadzieję że to tylko przeoczenie adminów ze skąpca

dlatego potrzebne Wasze referencje ;-) Oczywiście to błąd adminów, jutro to zgłoszę ;-)

[ Dodano: 2008-11-22, 00:57 ]
opiszon napisał/a:
sprzedaż z PW szła przez Rimex czy Jabba ?

od końca marca wszystkie forumowe sprzedaże szły przez Jabbę, chyba, że ktoś odbierał w Rimeksie.

Cześ napisał/a:
od końca marca wszystkie forumowe sprzedaże szły przez Jabbę, chyba, że ktoś odbierał w Rimeksie.
okidołki :-) czyli brałem z Jabby :-)

zresztą i tak wystawiłem już wcześniej opinię

Gringo  Dołączył: 05 Lip 2006
Niektórych opinii chyba byś sobie nie życzył, więc może oszczędzę i sobie, i tobie.

Gringo, byłeś niezadowolony z jakichś zakupów dokonanych u mnie?

pw

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Cytat
pw

Jak już zacząłeś, kontynuuj na forum... inaczej zostanie niesmak - daj Czesiowi szanse odpowiedzi.

alkos, dokładnie, może jest więcej takich osób, które nic wcześniej nie mówiły, a Cześ żadnego minusa nie ma w atku o ocenach sprzedających

ja nie widzę żadnego problemu w tym żeby pisać prawdę
więc nie rozumiem takiego podejścia
Gringo napisał/a:
Niektórych opinii chyba byś sobie nie życzył, więc może oszczędzę i sobie, i tobie.

swoją opinię n.t. zakupów na opineo wystawiłem, oceniłem też firmę kurierską, którą radzę Czesiowi zmienić

i tyle :-)

opiszon napisał/a:
oceniłem też firmę kurierską, którą radzę Czesiowi zmienić

w poniedziałek podpisuję umowę z DPD Masterlink

Cześ, może będzie lepiej

bo po tym co widziałem na sortowni w Siódemce (byłem tam 2 razy w związku z tym samym zamówieniem), to masakra

może w innych firmach jest podobnie, ale tego nie wiem, byłem jeszcze na sortowni InPost i tam podobne wnioski (tyle że u InPost tylko nikt nic nie wie, a w Siódemce totalnie nie dbają o przesyłki)

galant  Dołączył: 12 Cze 2008
ok, opinia dodana :-)

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
oki dodane ....nie będę pisał o firmie kurierskiej bo to już było niezależne od Czesia,ale zwrócę uwagę na to że Cześ to bardzo uczciwy handlowiec,cierpliwy i idący "na rękę". duże :-B za tą sigmę 17-70

gajos007, przecież informacje o kurierze idą na konto kuriera, a nie na konto Czesia, więc mogłeś napisać :-)

alkos, a niech będzie. Żeby nie było sprawdziłem jeszcze termin przelewu. Zakupiłem u Czesia tamrona 90mm. Zapłaciłem za niego przelewem 19.03.2008r. Dotarł dzień poźniej (20 MARCA). Z tego co pamietam to było przed Wielkanocą, a co za tym idzie dłuższą przerwą od uczelni. Myślałem, że uda się załatwić przed świętami- niestety nie udało się. Ważne sprawy itp. Po świetach wyśle. Myślę sobie ok święta bieganina- no nie zdażył. Ale co ciekawe po świętach też nie było okazji do wysłania- a to zapomniał zanieść koledze do wysłania (rzekomo brak podpisanej umowy z kurierem i kolega miał wysłać- nie wnikam w przyczyny tak co najmniej dziwnego postępowania- przecież można i beż umowy wysyłać u kuriera). No ale tydzien po świętach się skończył, a towaru ani widu, ani słychu. Po moich interwencjach 31 marca okazało się, że paczka jeszcze nie trafiła do kolegi :!: Potem jeszcze podobno kolega zapomniał ją dać kurierowi i dopiero szczęśliwie pod koniec pierwszego tygodnia kwietnia (3-4 KWIETNIA) paczka do mnie dotarła.

Jednak to nie wszystko. Myślałem, że jako sprawdzony sprzedawca sprawdzi towar na moja prośbę- przestrzela czy jakichś BF/FF nie ma lub jakichś innych wad konstrukcyjnych. Co skróciłoby czas ew. reklamacji. Niestety zostałem uraczony odpowiedzią, że te tamrony się nie psują i że na pewno jest dobry.

Dodatkowo zostałem poinformowany (wahałem się miedzy 17-50 i 90, którego pierwszego kupić), że cena 90 od początku kwietnia rośnie o 100, a może i o 200 zł. Wobec tego odłożyłem zakup 17-50 odłożyłem na następny w kolejności na rzecz 90mm. Niestety mijał kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpien, a cena rzeczonego tamrona nie wzrosła. Dopiero ostatnimi czasy ale to tylko o 70 czy 80zł (ceny z allegro). Wynika z tego, że informacje jakie otrzymałem były nieprawdziwe.

Ale myślę sobie ok- początki nowej własnej działalnosci i może były to trudne początki. Dlatego też poleciłem go koledze. Niestety pomimo upływu kilku miesiecy od trudnych poczatkow (LIPIEC) został on potraktowany mniej więcej tak samo jak ja. Dopiero to przekonało mnie, że zachowanie w stosunku do mnie nie było odosobnionym przypadkiem, a Cześ nie jest takim supersprzedawcą jakim bywa opisywany na forum.

Dla przykładu nasz inny forumowy dostarczyciel Piotr Sawicki jak było trzeba to załatwił sprawę w mniej niż 24 godziny. Przelew jednego dnia o 13, paczuszka dnia następnego o 11 z tego co pamietam. Byłem w ciężkim szoku, ze tak szybko można to załatwić. Jak widać wszystko to kwestia dobrej woli.

gajos007  Dołączył: 19 Cze 2008
opiszon napisał/a:
gajos007, przecież informacje o kurierze idą na konto kuriera, a nie na konto Czesia, więc mogłeś napisać :-)

ja to wiem , Ty to wiesz, ale dzieci neo mogą tego nie zrozumieć więc wolałem odpuścić... ;-) rozumiesz :-B

btw.mocny avatar ;-)

Dziękuję wszystkim za opinie o sklepie :-B

Co do sytuacji przedstawionej przez Gringo, to ciężko mi się do niej odnieść ponieważ dowiaduje się o tym przy okazji tego wątku. Sytuacji tej nie pamiętam. Gringo pewnie nie kłamie bo i nie ma po co, ale ja po upływie pół roku po prostu nie pamiętam co poszło nie tak. Szkoda, że o wszystkim nie zostałem poinformowany zaraz po zakończeniu transakcji...
Moja firma jest młoda i pewne mechanizmy są przeze mnie cały czas dopracowywane (szczególnie te związane z logistyką). Niestety wpadki zdarzają się nawet najlepszym, mnie również nie omijają :-( Ale cały czas pracuję nad tym aby było coraz lepiej i żeby takie sytuacje się nie powtarzały.

Skocz do: