KrzysztofGud  Dołączył: 21 Gru 2008
[KrzysztofGud] Zdjęcia
Zgodnie z zasadą "dużo robić, mało gadać" wrzucam zdjęcie z dzisiejszej sesji zdjęciowej ;) Z góry dzięki za wszystkie komentarze. Raz na jakiś czas postaram się wrzucić tu coś ciekawego :)

1.

Buczo  Dołączył: 14 Lis 2008
Podoba mi się, chociaż mam wrażenie, że jest odrobinę krzywe. A może mam po prostu coś z oczami ;-)

Pozdrawiam
Buczo

kndr  Dołączył: 04 Lip 2007
Całkiem, całkiem :) Podoba mi się kadr.

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Nieziemskie ;-)

jaczes  Dołączył: 19 Lut 2008
szkoda wielka, że ten śnieżek nie jest świeżutki i gładziutki :) Fajne.

kulten  Dołączył: 19 Lip 2007
Balans bieli poległ totalnie. Gdyby kolega powyżej nie napisał, że to śnieg w życiu nie zdołałbym się domyślić. Kolejnym minusem to proporcje góra dół, po co zostawiłeś tyle nieba ponad słońcem? Sam motyw tej drabinki uchwycony w mało atrakcyjny sposób nie pomaga temu zdjęciu.

W moim odczuciu zdjęcie jest bardzo słabą pracą. Sorki.

GeloPa  Dołączył: 26 Mar 2008
ja bym to chyba widział w poziomie i to tak aby jeszcze zmieścić cień drabinki
co do balansu to kulten, powiedział wszystko :mrgreen:

carrie  Dołączyła: 30 Gru 2008
zdjęcie bardzo fajne. ale jak dla mnie lekko krzywe.

Dzięki za cenne uwagi. Balans bieli postaram się przy edycji RAW-ów dostosować, bo to co wrzuciłem to jpg wprost z aparatu. Niestety sesja robi swoje i czasu na zabawę mało ;)

A dziś zdjęcie #2, już wywołane:

Dla mnie widoczek jest OK, ale brakuje mi czegoś co przykułoby uwagę np. ślady YETI albo krew na śniegu ;)

To zdjęcie jest już znacznie lepsze. I kadrowo jak i kolorystycznie. Czekamy na nastepne jeszcze lepsze :mrgreen: .

To teraz trochę zimowo i zwierzęco-portretowo ;P

Fotka #3:

3 za płasko, za ciemno deko i brak wystarczającego kontrastu. Jeśli to poprawić moim zdaniem będzie dużo lepiej.

Ponownie patrzę na zdjęcie 2 i teraz o wiele bardziej mi się podoba :) Przyjemne w odbiorze. Co do nowej fotki 3 to bardzo sympatyczna. Może faktycznie przydałoby się trochę więcej kontrastu :) Osobiście przekadrowałbym to tak, żeby było mniej pustego miejsca ponad głową psa.

seele  Dołączył: 07 Mar 2007
1 jest pomysł ale wykonanie takie nie do końca...można by pobawić się troche obróbką,
2 całkiem dobre (ja ubrał bym trochę dołu i proporcjonalnie prawej pustej strony) ale tak jak jest też jest całkiem dobrze,
3 fajne żartobliwe - zgodzę się z kndr co do przekadrowania - zdjął bym trochę góry i prawej strony.

predoo  Dołączył: 26 Sie 2006
KrzysztofGud, w zdjęciu 3 nie podoba mi się również niebieskie zabarwienie śniegu o kontraście i kadrze koledzy wyżej się wypowiedzieli, jako że ogólnie mi się podoba pozwoliłem sobie go trochę przerobić, wyrównałem poziomy, trochę wyostrzyłem i zmniejszyłem nasycenie niebieskości, mam nadzieję że nie będziesz miał nic przeciw.

Dzięki wszystkim za opinie, są one dla mnie naprawdę na wagę złota. Dzięki predoo za pokazanie lepszej wersji zdjęcia, udało mi się powtórzyć uzyskany przez Ciebie efekt w domu, teraz już będzie mi znacznie łatwiej! Jeszcze raz dzięki!

[ Dodano: 2009-03-03, 18:48 ]
Zdjęcie numer 4, czyli klasyka w moim wydaniu ;) Niby nic tu odkrywczego nie ma, ale zadowolony jestem, że udało mi się osiągnąć taki efekt bez żadnej ingerencji programów komputerowych ;)

Skocz do: