bossini  Dołączył: 23 Sty 2007
Konserwacja M-ki w Stolicy
No dobra, może jestem ślepy, ale w "szukaj" nie znalazłem.
Czy ktoś może polecić dobry i niedrogi serwis w Wawce, który wyczyściłby mi M-ke wewnątrz i ją sprawdził?

[ Dodano: 2007-07-05, 16:47 ]
Może ktos korzystał z tego serwisu na Grzybowskiej:

http://www.naprawaaparatow.pl/oferta.htm
:?:

pawelb  Dołączył: 20 Lut 2007
Bardzo możliwe, że ta Grzybowska to b. dobry serwis i na pewno bardzo wielu użytkowników jest zadowolonych z wykonanych tam usług. Ale widzę, że ta Grzybowska to to samo, co Tamka 34 - przynajmniej oba adresy są w stopce... A ja mojego pierwszego MX kupiłem z upustem dlatego, że w kilka tygodni po naprawie na Tamce 34 nie działała synchronizacja z lampą w gniazdku (w sankach synchronizacja była), a potem jeszcze okazało się, że jeden z długich czasów nie działał. Pan w serwisie (cały czas obowiązywała gwarancja na naprawę, kupiłem papiery razem z aparatem) jakoś nie był specjalnie zawstydzony, zaoferował jakiś termin za ponad tydzień, że wtedy może spojrzy... Wysłałem aparat do Gdyni, do P. Rendaszki, i od tej pory wszystko działa doskonale, a ja omijam Tamkę 34 szerokim łukiem. :-)

Pozdrawiam,
Paweł

CanisLupus  Dołączył: 10 Sty 2007
Dla mnie najlepszym serwisem manualnych szkiełek jest Serwis na ul. Lewartowskiego ( koło Intraco).
Czyszczenie, naprawa przesłony i tym podobne naprawy wachają się w cenie 50 zł.
Ja już uratowałem w tym serwisie kilkanaście szkiełek.
Naprawdę gorąco polecam.

bossini  Dołączył: 23 Sty 2007
Znalazłem na Jerozolimskich 113 i tam zostawiłem. Właściciel bardzo sensowny, a przede wszystkim powiedział, że przy konserwacji nie będzie rozkręcał elementu optycznego.
Dzięki za odpowiedzi i za podanie adresów do dobrych serwisów.

Troll  Dołączył: 07 Maj 2006
I trzymaj się tego serwisu w alejach 113, facet zna się na rzeczy i nie naciąga, robię u niego przeglądy od 10ciu lat

Rava
[Usunięty]
pawelb napisał/a:
Bardzo możliwe, że ta Grzybowska to b. dobry serwis i na pewno bardzo wielu użytkowników jest zadowolonych z wykonanych tam usług.

Pod koniec lat 70. próbowałem naprawić tam Yashikę, miałem problemy z migawką. - Przeczyściliśmy, usłyszałem przy odbiorze. Powinno być dobrze. Nie było. Od tego momentu pierścień przysłony chodził z oporami, choć przedtem aksamitnie, a migawka nadal się zacinała. Aparat naprawiony został 10 lat później w Niemczech. Nie myślałem, że ten "zacny" serwis jeszcze istnieje. To dla mnie w pewnym sensie rewelacja. Za jego usługi jednak z góry dziękuję.

asklop  Dołączył: 22 Kwi 2006
Rava napisał/a:
Pod koniec lat 70.

sam zauwazyles, ze od tego czas minelo wiele lat. Napewno i robotnicy sie zmienili od tamtej pory.

[ Dodano: 2009-02-21, 07:39 ]
Cytat
Yashica Electro 35 GS:

to ten aparat naprawiales :mrgreen:

Rava
[Usunięty]
asklop napisał/a:
Rava napisał/a:
Pod koniec lat 70.

sam zauwazyles, ze od tego czas minelo wiele lat. Napewno i robotnicy sie zmienili od tamtej pory.

[ Dodano: 2009-02-21, 07:39 ]
Cytat
Yashica Electro 35 GS:

to ten aparat naprawiales :mrgreen:

Tak, ten. Być może krzywdzę serwis na Grzybowskiej, ale mam uraz i w pierwszej kolejności szukałbym czegoś innego, najchętniej polecanego. Podobno zadowolony klient informuje dwie, trzy osoby, polecając, sklep, serwis etc. Niezadowolony odradza dziesięciu osobom. :)

Skocz do: