matb  Dołączył: 02 Lis 2006
A co fotogrnicznego we Wrocławiu??
Słonko ładnie świeci i w ogóle, to sobie pomyślałem, że może ruszę cztery litery, zapakuję grzmota i pójdę jakąś rolkę wypstrykać. Ale nie mam pomysłu, co by tu sfotografować. Bo po raz fafdziesiąty do znudzenia Ostrów Tumski czy Rynek z przyległościami, to mi się nie chce :-P Może ktoś podrzuci ideę na ciekawe tematy we Wrocku?

kefa  Dołączył: 13 Mar 2008
Wesołe miasteczko ;-)

Kytutr  Dołączył: 20 Lut 2007
Wiosna na Nadodrzu chociażby :)

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
Kytutr napisał/a:
Wiosna na Nadodrzu chociażby
Albo w ogóle stacje kolejowe.

ladyhawke  Dołączyła: 07 Lis 2008
Park Grabiszyński? wzgórze, cmentarz żołnierzy wloskich?

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
Re: A co fotogrnicznego we Wrocławiu??
matb napisał/a:
Może ktoś podrzuci ideę na ciekawe tematy we Wrocku?

śródmieście, brochów, nadodrze (to też w sumie śródmieście). Albo z drugiej strony - Pilczyce, Nowy Dwór - blokowiska,

ostatnio penetruję te pierwsze, twarze ludzi tam spotkanych są niesamowite. Bywa trochę niebezpiecznie, czasami nie można zrobić zdjęcia pod groźbą szpitala, ale warto generalnie - jak brak odwagi to chociaż na rowerze się przejechać lub na spacer.

Szykuje się ba blokowiska, skoro nie można się obrażać na współczesność to trzeba się tam wybrać i je sfotografować ;-)
Wrocław aż kipi teraz od tematów na street foto i iprzyległości dokumentalne, ALE nie w rynku i okolicach, te okolice są puste i suche jak pustynia a ludzie nieciekawi... trzeba iść tam, gdzie zwykle się zwykle nie bywa.

Polecam też pojechanie gdzieś na obrzeża, ołtaszyny, brochowy etc. w niedzielę i pójście do miejscowej parafii, wrażenia estetyczne bywają niezapomniane.

"Park Grabiszyński? wzgórze, cmentarz żołnierzy wloskich?" Tam nic nie ma, chyba że interesują kogoś ślimaki czy inne robactwo które może mieszkać w trawie ;-) Ale miejsce na piknik i spacery/rower świetne-bez aparatu.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
guerilla, no fajnie - ja to znam, nawet dość dobrze. Ale z klockiem na streetfoto to tak sobie , jak mi się zdaje ;-) Co innego mały obrazek...

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
matb napisał/a:
guerilla, no fajnie - ja to znam, nawet dość dobrze. Ale z klockiem na streetfoto to tak sobie , jak mi się zdaje ;-) Co innego mały obrazek...

A to trzeba było mówić, że szukasz tematów pod 6x7 :-P :-P

ja swojego już dawno z półki nie ściągałem.. chyba z okazji że lato przyszło czas go odkurzyć

Skocz do: