lRem  Dołączył: 07 Lip 2007
  Gdzie mi nie spieprzą C41 w Trójmieście
Zebrało mi się trochę naświetlonej Reali, więc wybrałem się wczoraj do labu. Złapałem już za klamkę, kiedy coś wyrwało mnie z zamyślenia. ,,Tego biustu na tych drzwiach nie było!'' Dwa kroki w tył, no i klops - biuro podróży. A taki dobry lab był. Wywoływali za 3pln i nigdy nie spieprzyli mi filmu :-(

Do rzeczy więc: gdzie jeszcze można sensownie wywołać w Trójmieście C41? Dałem kiedyś do Ankary, to nie wiedziałem - śmiać się czy płakać. Wiem, że dobrze robią w TCF-ie... Ale za daleko. Chciałbym coś, gdzie można dojść w parę minut od SKM-ki, albo też w centrum Gdyni lub we Wrzeszczu.

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
lRem, ja wołam w Saturnie w Galerii Bałt.. znam tam wszystkich laborantów. Jedyna wada, że sami nie tną, ja sobie sam tnę jak przychodze po filmy

Hmm, to chyba trzeba by się wyposażyć w rękawiczki coby sobie filmów nie zapaskudzić. No i folie też same się nie kupią. Są na miejscu, czy trzeba osobno się gdzieś wybrać?

dagio  Dołączył: 29 Lis 2006
lRem, folie sa.. rekawiczki tez maja, ja nie uzywam, bo trzymam film za perforacje, znaczy od obu stron, nie musze go trzymac mocno, no i wszystko..

W takim razie dzięki - już wiem gdzie się wybrać w poniedziałek :-)

smopi  Dołączył: 12 Maj 2008
A próbowałeś w Foto-kadrze? LINK Miła obsługa a jeśli chodzi o jakość usług to na razie nie mam powodu do narzekania. Blisko od SKM'ki.

ebelbeb  Dołączył: 04 Lip 2007
lRem napisał/a:
Wiem, że dobrze robią w TCF-ie.

Porysowane i pozaciekane - takie były dwa ostatnie filmy CZB, jakie mi wołali. Może z C41 lepiej się obchodzą.

Jurek  Dołączył: 09 Cze 2007
smopi napisał/a:
A próbowałeś w Foto-kadrze? [

Foto-Kadr zleca obróbkę filmów z zdjęć właśnie Ankarze, na miejscu tego nie robią.

smopi  Dołączył: 12 Maj 2008
Jurek napisał/a:
Foto-Kadr zleca obróbkę filmów z zdjęć właśnie Ankarze, na miejscu tego nie robią.
Widać im się już to nie opłaca. :-( Bo kiedyś sami robili.

Jurek  Dołączył: 09 Cze 2007
Większość zakładów fotograficznych tak robi, przyjmują ale sami nie obrabiają dlatego że jest za mało klientów z filmami.
Na Zaspie przy ul. Jana Pawła II jest mały zakład foto "Foto-Ferst" który jeszcze sam wywołuje C-41 i robi fotki. Potrafią zrobić je genialnie ale też potrafią je genialnie spartolić,
loteria !

ketchup  Dołączył: 30 Paź 2008
Ja wołam w DIM-LABie w Gdyni. Na Władysława IV. Jestem bardzo zadowolny.

Skocz do: