moje foto
 imagineskop :)
moje foto
 . Nie potrzebuję w zasadzie korzystać z warstw (choć PSE daje taką możliwość dla plików 8-bitowych), a zauważyłem dużą różnicę na korzyść PSE w obróbce skanów w 16bitach - z którymi Gimp nie współpracował do czasu jak przestałem go używać (może to się już w tej kwestii zmieniło?).
  . Nie potrzebuję w zasadzie korzystać z warstw (choć PSE daje taką możliwość dla plików 8-bitowych), a zauważyłem dużą różnicę na korzyść PSE w obróbce skanów w 16bitach - z którymi Gimp nie współpracował do czasu jak przestałem go używać (może to się już w tej kwestii zmieniło?).
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"  

Dołączył: 06 Maj 2007pawel1967 napisał/a:Brak mi filtra wydziel który miałem w CS2
 Muszę zrobić drugie podejście, bo ma chyba wszystko czego potrzebuję do życia.
  Muszę zrobić drugie podejście, bo ma chyba wszystko czego potrzebuję do życia.<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
matth napisał/a:ma chyba wszystko czego potrzebuję do życia.
 dlatego polecam się z nim zapoznać. Po opanowaniu skrótów klawiszowych bardzo ułatwia pracę (z tego co zaobserwowałem w pracy to prawie identyczne skróty ma pełny PhotoShop). Pamięta ostatnie ustawienia danej funkcji. Na przykładzie poziomów: mając otwarte kilka skanów można przechodząc z jednego na drugi aplikować im te poziomy "ctrl+alt+l". Normalnie okienko z poziomami wywołuje się "ctrl+l", a "alt" dodatkowo ustawia suwaczki w ostatnio wskazanych miejscach. Z innymi funkcjami jest podobnie. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to funkcja kadrowania - w Gimpie albo choćby Zoner Photo Studio 8 to chyba jednak było lepiej zrobione.
  dlatego polecam się z nim zapoznać. Po opanowaniu skrótów klawiszowych bardzo ułatwia pracę (z tego co zaobserwowałem w pracy to prawie identyczne skróty ma pełny PhotoShop). Pamięta ostatnie ustawienia danej funkcji. Na przykładzie poziomów: mając otwarte kilka skanów można przechodząc z jednego na drugi aplikować im te poziomy "ctrl+alt+l". Normalnie okienko z poziomami wywołuje się "ctrl+l", a "alt" dodatkowo ustawia suwaczki w ostatnio wskazanych miejscach. Z innymi funkcjami jest podobnie. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to funkcja kadrowania - w Gimpie albo choćby Zoner Photo Studio 8 to chyba jednak było lepiej zrobione.Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"  

Szykuje mi się reinstalka systemu więc przy okazji wrzucę go i dam drugą szansę
  Szykuje mi się reinstalka systemu więc przy okazji wrzucę go i dam drugą szansę  
 <pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
została mi już tylko koszulka pentaxa
https://www.facebook.com/andrzejczas?ref=hl