K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
zapraszam!
k3II, k20d, 10-20, 16-50, 85, 8, af540, yn560
moje oczy są oczami wariata...
Samp napisał/a:
A poważnie – myślę, że do niedzieli masz jeszcze parę dni. W środę i czwartek ma być trochę słońca, więc wyskocz na spacer i poćwicz z aparatem oraz z tą nową sigmą 70-300.
darkduch napisał/a:Z moich doświadczeń, jeśli zamierzasz oceniać fotki na wyświetlaczu
modern art = i could do that + yes, but you didn't
darkduch napisał/a:Z moich doświadczeń, jeśli zamierzasz oceniać fotki na wyświetlaczu i nie masz z tym problemu w ostrym słońcu to ok, ja w słoneczne dni niestety przekonałem się że nie za bardzo to wychodzi, przynajmniej w k20.
guerilla napisał/a:histogramu nie widziałeś ???
GetRight napisał/a:nie zabieram ze sobą laptopów itp.
nie ma mnie w internecie
GetRight napisał/a:Zabieram 16gb w kartach.
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:guerilla napisał/a:histogramu nie widziałeś ???
histogram moze byc widac, ale nie ocenisz czy lew to grozna bestia, ktora szarzuje na ciebie z paszcza pelna ostrych klow, czy moze przed obiektyw wpadla ci wielka buro-brazowa plama...
modern art = i could do that + yes, but you didn't
tatsuo_ki napisał/a:GetRight napisał/a:Zabieram 16gb w kartach.
jak w jpg-ach masz robic, to 16 GB wystarczy, kto to pozniej obejrzy ?!?
![]()
a jak w Rawach to tez w sumie powinno wystarczyc, chociaz jak Cie stac, to i kolejne 4 nie zawadza :)
Piotr
K-5,K-3| i kilka szkieł
https://pbase.com/piotreks
xrog napisał/a:a gdy geparda goniącego antylopę - priorytet czasu, im krótszy tym lepiej.
guerilla napisał/a:darkduch napisał/a:Z moich doświadczeń, jeśli zamierzasz oceniać fotki na wyświetlaczu
było takie słońce że histogramu nie widziałeś ???![]()
xrog napisał/a:Jak będziesz fotografował leżącego lwa - priorytet przesłony
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Piotr napisał/a:
Sprawdzaj na podglądzie histogram - czy zdjęcienie jest czasem niedoświetlone lub prześwietlone.
Ważny jest dobry plecak - ja mam lowepro z takim przeciwdeszczowym opakowaniem. To sie może przydać gdyby był deszcz albo wręcz przeciwnie - czyli tumany kurzu. P.S> ja byłem kilka dni w Botswanie kilka lat temu http://www.pbase.com/piotreks/africajuly05