Jaką matrycę posiada monitor na którym obrabiasz zdjęcia ?
TN - jestem zadowolony(a)
19% Complete
13 (19%)
TN - jestem niezadowolony(a)
13% Complete
9 (13%)
IPS
12% Complete
8 (12%)
PVA/MVA
34% Complete
23 (34%)
używam monitora CRT
19% Complete
13 (19%)

Sabiego  Dołączył: 19 Gru 2008
  Jakiej matrycy LCD używasz ?
Cześć

Bardzo ciekaw jestem wyników tej ankiety :idea:

jitt  Dołączył: 07 Mar 2008
nie ma możliwości zaznaczenia dwóch opcji, więc się wstrzymuję
a jakby co
TN średnio zadowolony
CRT zadowolony

Sabiego  Dołączył: 19 Gru 2008
a ja chciałbym zmienić mój głos :mrgreen:

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
Dlaczego tylko przy TN są dwie możliwości wyboru ?
A jak ktos ma CRT albo PVA i nie jest zadowolony ? - zdarzaja się takie przypadki :-P

davidxxx  Dołączył: 24 Mar 2008
Ja mam dwa kompy i na każdym starą 17" CRT. Najlepiej spisuje się kilkuletni IBM G78, skalibrowany, super trzyma ostrość i geometrię, kolorki o niebo lepsze od tanich LCD. A największą zaletą jest to, że kupiłem go od wujka z Niemiec za 100zł:D

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
W temacie monitorów - pojawiły się monitory 1920x1200 w przystępnych cenach i rozmiarach 24". Aż kusi, ale są to zwykłe TN. Co prawda ze swojego TN LG jestem zadowolony, to jednak jest to jedynie 17", co przy rozdzielczości 1280x1024 daje za mały piksel, żeby było wygodnie. No i z kątami patrzenie nie jest za dobrze. Jak oglądam w poziomie, to jest ok, ale jak skorzystam z pivota, to wychodzi, że te deklarowane kąty nie są do końca prawdą (albo przyjęty przez producenta spadek jakości obrazu) i nieprzyjemnie się przez to pracuje w tej pozycji.

Tak więc pytanie - widział ktoś IPS 1200x1920? (IPS to ta pośrednia technologia, o ile dobrze pamiętam, bo na najdroższą na pewno się nie rzucę)?

modrzew  Dołączył: 07 Gru 2008
pawelek-79 napisał/a:
IPS to ta pośrednia technologia, o ile dobrze pamiętam, bo na najdroższą na pewno się nie rzucę

Nie tyle "pośrednia" co po prostu inna ;)
A czy taka tańsza od xVA...? :roll:

Morg  Dołączył: 28 Mar 2009
Ja używam 3 letniej Belineii 19' z matrycą MVA i jestem bardzo zadowolony, bo kalibracji daje świetne kolory :) Swojego czasu trochę zapłaciłem ale zdecydowanie było warto.

Skocz do: