Ekajana  Dołączył: 30 Lis 2006
  [ K10D] GX10 odmawia współpracy.
Akcja, ciach ciach, tu fota, tam zdjęcie i ok. Do czasu. Pewnego razu naciskam spust a tu nic... Włączam, wyłączam, ponownie, wł. wył. i działa na 1-3 zdjęcia. Na wyświetlaczu jak nie działa nic się nie ukazuje albo jeno po części (np bateria +coś tam). Miga, gaśnie. Czasem działa ok, potem jak chce. Był w serwisie. Inną usterkę (z obiektywem) naprawili a do tego się nie odnieśli.
Ktos potrafi powiedzieć co się stało z szajsungiem? A w łapie leży o niebo lepiej niż własna kadyszka.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Może coś nie styka w komorze akumulatora? A może aku po prostu padło? Się zdarza. Moim zdaniem - powinieneś spróbować z innym akumulatorem.

Ekajana  Dołączył: 30 Lis 2006
bEEf napisał/a:
Może coś nie styka w komorze akumulatora?

Aaa no to by było coś na rzeczy. Używam 2 aku.

luhso  Dołączył: 22 Maj 2008
Ekajana, soft?

rbucz  Dołączył: 01 Gru 2006
Nie wiem jak w K10, ale w K100 jest na płycie głównej taki prztyczek, nie pozwalający aparatowi się włączyć przy zdjętej obudowie. Problem w tym, że b. łatwo go uszkodzić demontując tę obudowę. Efekty są jak opisane przez Ekojana. Mi się kiedyś coś takiego przytrafiło, wystarczyło zawrzeć ów prztyczek na stałe. Jak ktoś jest zainteresowany, mogę podesłać fotki , gdzie on jest w K100, być może w K10 jest podobnie.

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
rbucz, to samo może się dziać przy uszkodzonym "prztyczku" w komorze karty który nie pozwala robić z otwartą klapką. To można zmienić w DEBUGMode

Skocz do: