Yashica Mat124, Canon 100d
Eldred napisał/a:Km z 40/2.8 lub 43/1.9 to świetny zestaw na miasto i każdą inną okazję
jungli napisał/a:ma niesamowicie swietne szkielko lajki
IMO też ale na miasto by mi wystarczyło.dan napisał/a:IMO za wasko jak na uniwersalne szklo do cyfry.
armar napisał/a:pp napisał/a:Zdecydowanym priorytetem jest tutaj jakość zdjęć.
No to raczej większy aparat niż mniejszy.
Wielkość matrycy ma istotny wpływ na rozdzielczość zdjęć i poziom szumów.
pp napisał/a:Czy warto interesować się zaawansowanymi kompaktami (czytałem na forum o sigmie, ricohu, panasonicu LX3, itp) czy wciąż lepiej skupić się jednak na mniejszych lustrzankach?
CytatNo to raczej priorytetem jest mała waga/wymiary, a nie jakość. :)
pp napisał/a:Zdecydowanym priorytetem jest tutaj jakość zdjęć.
pp napisał/a:Czy warto interesować się zaawansowanymi kompaktami (czytałem na forum o sigmie, ricohu, panasonicu LX3, itp) czy wciąż lepiej skupić się jednak na mniejszych lustrzankach?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
jungli napisał/a:A zapomnialem dodac, z Olkow mozesz byc bardzo niezadowolony, maja slaba rozpietosc tonalna i pieknie przepalaja, szczegolnie budzetowe 4/5/6 series:)
Potwierdzam, zacne szkiełka, ostre i odpowiednio kontrastowe. Szkoda tylko że obudowane tandetnym plastikiem, w większości z plastikowymi bagnetami, i bez prawdziwego pierścienia ostrości (elektroniczna atrapa), o pierścieniu przesłony już nie mówiąc, bo do Olka to chyba w ogóle nie ma takich szkieł z AF'em.jungli napisał/a:Zuiko, oj dobre to szkielka, dobre:)
jungli napisał/a:armar,
Z tymi szumami, to juz dawno mit:)
jungli napisał/a:Olek nadrabia szklarnia Zuiko, oj dobre to szkielka, dobre:)
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Gwiazdor napisał/a:pp, jeśli nie zależy ci na zoomie (zwłasza mega ) to może wystarczy DA40 dokupić do kadyszki?