diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
wypromujmy pentaxa
http://cokupic.pl/
zapraszam wszystkich do umieszczania opinii o naszych aparatach i obiektywach - moze bedzie to dla kogos pomocne przy wyborze sprzetu

jiro  Dołączył: 15 Lis 2008
a ja osobiscie nie chce swojego sprzetu(bylego) rekomendowac chociaz byl naprawde genialny... aktualnego sprzetu to juz tym bardziej na tej stronce nie bedzie :-D podoba mi sie ze pentax jest taki "niszowy" :-)

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
diplodok, widać pentaks, a konkretnie apollo, niechce być promowane, więc czemu mamy to robić?

luhso  Dołączył: 22 Maj 2008
Kapar, Z miłości do marki. Z nadmiaru wolnego czasu chyba również.

Ganz  Dołączył: 30 Kwi 2007
luhso napisał/a:
Z nadmiaru wolnego czasu chyba również
A co to jest? :roll:
luhso, znajdź se kobitke, zrób jej dzieciaka, zrozumiesz moje słowa, a puki tego nie zrobisz weź się do roboty - będziesz miał potem łatwiej 8-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Ganz napisał/a:
uhso, znajdź se kobitke, zrób jej dzieciaka, zrozumiesz moje słowa, a puki tego nie zrobisz weź się do roboty - będziesz miał potem łatwiej 8-)

Cytat
Luhso
(...)
Data urodzenia: 23 Lip 1992

daj mu jeszcze trochę czasu na dzieciaka ;-)

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
luhso napisał/a:
Z miłości do marki
sołtys właśnie wydzielił wątek o onanistach sprzętowych - to może scalić :?: :idea:

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
A po co promować? Co my z tego będziemy mieli? Nawet jak 100% sprzedawanych lustrzanek w PL to będą Pentaksy, na pewno nie sprawi to, że marka stanie się mniej niszowa na świecie i że ruszy pełną parą produkcja nowych obiektywów. :-P
A my z tego możemy mieć tylko koszty - wzrost cen używanych obiektywów, szczególnie tych starych, które w tej chwili są strasznie drogie. A jeszcze parę lat temu, kiedy kupowałem m42, to K czy nawet KA były w podobnych, atrakcyjnych cenach. Tylko, że jeszcze wtedy nie byłem zdecydowany na Pentaksa.

pawelek-79 napisał/a:
A my z tego możemy mieć tylko koszty - wzrost cen używanych obiektywów, szczególnie tych starych, które w tej chwili są strasznie drogie.

hmm, ale może za to nowe by potaniały :?:

pomyśl o tym :idea:

Ganz  Dołączył: 30 Kwi 2007
opiszon napisał/a:
daj mu jeszcze trochę czasu na dzieciaka

normalnie piaskownica ;-)

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Ganz, podaj łopatkę :-)

Eldred, proszę bez osobistych docinków :-P

:evilsmile:

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
Ok cofam to, zresztą i tak chodziło mi o wiaderko,

To co z tą stroną, jak to wygląda trzeba się rejestrować? Czy jest na tyle popularna że miało by sens takie promowanie?

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
opiszon napisał/a:
hmm, ale może za to nowe by potaniały

Wzrost popytu = wzrost cen :-P
Kryzys = wzrost cen :-P
spadek popytu = wzrost cen :-P (bo trzeba mieć większy zysk jednostkowy)

Dziwna ta współczesna ekonomia. Albo nie mamy kryzysu.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Myślę, że jeśli coś mamy promować to to forum (co w sumie i tak robimy, choćby zaczepiając Bogu ducha winnych ludzi z aparatami marki Pentax). Uprawiajmy klubowy PR, jak do tej pory, a będziemy mieli dopływ świeżej krwi pentaksowej (i nie tylko pentaksowej - wszak wśród nas jest wielu, którzy są tu nie tylko, albo wcale, dla Pentaksa).

Jak mnie ktoś zapyta jaki aparat kupić, to na pewno polecę Pentaksa (cyfrowego + ME Supera, tak sentymentalnie i prorozwojowo ;-)

Zresztą, jeśli kiedyś P będzie poważniej traktować nasz rynek, to pewnie będzie płacić ludziom za dodawanie takich wpisów ;-) O ile już tego nie robi :shock:

Chciałbym jednak żebyśmy nie przekraczali granicy miedzy klubem a korporacją (ale patetycznie wyszło :-D

[ Dodano: 2009-06-18, 15:47 ]
pawelek-79 napisał/a:
Wzrost popytu = wzrost cen :-P
Kryzys = wzrost cen :-P
spadek popytu = wzrost cen :-P (bo trzeba mieć większy zysk jednostkowy)

No, świetne spostrzeżenie. Dodaj do tego wzrost cen starych obiektywów na fali oczekiwań wyjścia FF i Ci wyjdzie: rynek, rynkiem, ale cena musi być po naszej stronie. Czy jakoś tak.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
pawelek-79 napisał/a:

Albo mamy przy okazji dramatyczne osłabienie złotówki, które Ci umknęło przy szacunkach.
jorge.martinez napisał/a:

Dodaj do tego wzrost cen starych obiektywów na fali oczekiwań wyjścia FF

Wzrost cen jest spowodowany wzrostem popytu, który dopiero wynika z w/w oczekiwań. Więc jest to reakcja jak najbardziej rynkowa.

adriano210  Dołączył: 13 Kwi 2009
proszę o nie promowanie pentaxa bo ceny pójdą w górę:)
ja tam się cieszę że Pentax jest niszowy :D:D:D :-B
a ceny obiektywów idą w górę bo społeczność pentaxian rośnie w siłę ! (użytkownicy naszego forum pewnie przyłożyli do tego rękę :D:D) - mój zbiór słoików powiekszył się też do niebotycznych rozmiarów :D

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
pawelek-79 napisał/a:
Wzrost popytu = wzrost cen
Kryzys = wzrost cen
spadek popytu = wzrost cen (bo trzeba mieć większy zysk jednostkowy)

To się nazywa inflacja.

bix, raczej hiperinflacja :idea:

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Cytat
bix, raczej hiperinflacja :idea:

Wychodzisz do sklepu po K7 z kompletem gwiazdek, a wracasz z KM-ką z kitem :-P

Skocz do: