JohnnyFavorite  Dołączył: 31 Gru 2007
[ analog] Bronica s2 - CLA?
Witam,
"Obilo" mi sie kiedys o oczy, ze ktos z Was jest szczesliwym (badz nie..) posiadaczem Bronici.
Swoja zakupilem neidawno na ebayu - sprzedawca zapewnial, ze jej stan jest bdb technicznie i tym podobne cudawianki..
W paczce, ktora oclono i "ovacono" mi na 300zl znalazlem aparat pelen piasku (sprzedawca z Izraela) z zardzewialymi srubkami i z back focusem gratis. Ah, jako dodatek dostalem filtr UV, ktory nakrecony na obiektyw zbil sie podczas transportu i nie chce sie odkrecic. W sumie moglbym dodac tez, ze tytul aukcji brzmial "Bronica S2A" a ja dostalem S2, ale, posrod tylu niespodzianek, ta wydala mi sie najmniej zaskakujaca.. :roll:

Teraz gdy juz znacie historie mojego nowego nabytku, chcialbym spytac czy mieliscie moze do czynienia z bydgoskim serwisem reklamujacym sie na allegro jako foto-naprawa?
Piasek z puszki wydmuchalem, ale najwiekszy problem sprawiaja mi wykruszajace sie gabki podtrzymujace matówke. Po pierwsze ilekroc lustro kłapnie, strzepy gabki spadaja na nie z gory. A druga kwestia - zdecydowanie bardziej uciazliwa - to taka, ze przez nieodpowiednie ustawienie matowki nie jestem w stanie wyostrzyc tak jak powinienem.
Jesli ktos:
- korzystal z serwisu foto-naprawa
- posiada bronice s2/s2a
- wie jak odkrecic zardzewiala srubeczke z zajechanym gwintem ktora trzyma blaszke wokół matówki (tak bym sam mogl sie dobrac do starej gąbki)
to bardzo prosilbym o ujawnienie sie.

Jest mi niezmiernie przykro, ze trafilem na niezbyt powaznego sprzedawce ale z drugiej strony na zwroty zagraniczne tez ochoty nie mialem, wiec aparat zostal a teraz musze sie nim odpowiednio zająć. Mieszkam w Krakowie, wiec w wolny dzien wybiore sie do serwisu na Czapskich, ale, ze pech mnie z tym aparatem przesladuje, wole zawczasu znalezc jakies alternatywne drogi naprawy.

Skocz do: