D700
Łukaszzz napisał/a:nie łapał się flesh na migawkę.
armar napisał/a:Ewentualnie w aparacie jest ustawiony błysk na 2 lamelkę (nie wiem, czy Pentax tak potrafi).
D700
Pozdrawiam
Arti
D700
Pentax K100Dsuper+ 18-55 KIT+Jupiter 135mm f3.5+ 3 heliosy+ auto reveunon 50mm F1.9+ Panagor macroconverter+ pierscienie i inne p*****.
FOTOLOG!
D700
Pentax K100Dsuper+ 18-55 KIT+Jupiter 135mm f3.5+ 3 heliosy+ auto reveunon 50mm F1.9+ Panagor macroconverter+ pierscienie i inne p*****.
FOTOLOG!
CytatPole ktore wytwarza stopka lampy zakloca prace odbiornika ktoremu jak dobrze wiesz daleko do pocket wizzarda.
D700
modern art = i could do that + yes, but you didn't
D700
Łukaszzz napisał/a:
Dziwi mnie to dlaczego przekraczając granicę 1/30 nie świeci... może 540 FGZ trzeba jakoś specjalnie pokonfigurować w menu... Innym działa cactus bez problemu i czasy osiągane są imponujące jak na moje 1/30, mi by wystarczyło 1/125 i nie musiałbym go tak przymykać.
guerilla napisał/a:zaklej wszystkie styki na lampie oprócz środkowego (gorącej stopki) -> może coś mu się pieprzy i myśli że aparat ma jakieś synchro niskie czy coś..
D700
Łukaszzz napisał/a:
A czym zakleić te styki ? Taśma izolacyjna, jakiś plastik ??
Daj znać jeśli już przetestujesz ten pomysł z zakryciem pinów jakie tego będą rezultaty...
guerilla napisał/a:wiesz co, jak będę z powrotem w domu to podepnę swój wyzwalacz do 540stki i sprawdzę jak dziala
D700
Pozdrawiam
Arti
D700
K-7|MES|S4-5.6|A2.8|FA2.0|M1.7|FA1.8|DA4-5.6
| Pentax programA | Smena 8M | Pudełko po ciastkach | Zeiss Tessar 2.8 |
D700