Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
[K100D] Slot na karty - ułamana karta
Właśnie próbowałem włożyć na swoje miejsce San Diska (E III) kiedy zauważyłem że coś blokuje slot. Okazało się że kawałek karty został w środku i blokuje wejście. Ktoś ma pomysł jak się do tego dobrać? Próbowałem wytrzepać delikatnie, siedzi dość twardo, trzeba będzie chyba rozkręcić.

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
A umiejętnie cienkim drutem? Może igłą?

Wygląda na to że aparat myśli że karta jest środku bo wyskakuje memory card error. Spróbuje igłą, ale boję się czegoś uszkodzić. To siedzi jakby było wciąż "wciśnięte" i trzeba było to wcisnąć tak żeby odskoczyło :/

[ Dodano: 2009-06-30, 22:08 ]
PS Jakby ktoś był miły i powiedział czy to mi przyjmą na gwarancji i ile trwa naprawa gwarancyjna

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
Bruinen, pamiętaj że by wyjąć kartę trzeba ją najpierw lekko wcisnąć by zwolnić zatrzask :idea:

JackDeJack, mam kasetkę od ponad roku, zawsze w ten sposób wyjmowałem kartę. Nie mam pojęcia co się stało że jej kawałek został w środku :/. Jestem kompletnie załamany bo na domiar złego gdzieś zapodziałem kartę gwarancyjną

[ Dodano: 2009-07-01, 08:09 ]
Udało mi się to wygrzebać :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Powiem szczerze że cieszyło mnie to bardziej niż dobry wynik matury, co mnie umocniło w przekonaniu że studia robię dla picu i wolę robić zdjęcia do kotleta niż być jakimś inżynierem :-P

Pozdrawiam wszystkich i wysyłam San Diska na gwarancję. Powiem szczerze że się strasznie zawiodłem, sądziłem że ta firma produkuje naprawdę bezawaryjne karty, a tu taki klops.

Skocz do: