Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
Jasiek Matacz napisał/a:
Panowie
Panie nie mogą?
;-)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
Iza napisał/a:
Panie nie mogą?
;-)

dla pań zarezerwowano
Jasiek Matacz napisał/a:
2 pozostałe miejsca to kompakty Pentax Optio

negocjatorek  Dołączył: 12 Kwi 2007
Jasiek Matacz napisał/a:
równouprawnienie
nieistnieje. Faceci są zawsze prześladowani.

jiro  Dołączył: 15 Lis 2008
negocjatorek napisał/a:
Jasiek Matacz napisał/a:
równouprawnienie
nieistnieje. Faceci są zawsze prześladowani.

nie wiem czy pisales to powaznie... ale ja sie z tym zgodze :-)
moze nie do konca przesladowani, ale jednak to my powinnismy walczyc o swoje prawa... kocham kobiety(zeby nie bylo) ale jednak czasami przesadzaja. :-)

Jasiek Matacz napisał/a:
Opiszon, czyżby nuta szowinizmu

chyba z twojej strony ;-)

fotonyf  Dołączył: 24 Kwi 2006
jiro napisał/a:
kocham kobiety(zeby nie bylo) ale jednak czasami przesadzaja. :-)
Ja też.
Ale wiem, że czasami faceci też przesadzają.
I w tym przesadzaniu, to nawet równouprawnienie widzę :-)

pawel1967 Dołączył: 03 Maj 2006
Nie ma się o co spierać . W naszej Kochanej Ojczyżnie zwykle bywa tak że zanim konkurs wogóle się zacznie , już ma zwycięzców . I nie wiem dlaczego (może to przypadek) są nimi rodziny lub znajomi twórców pomysłu . Ale co ja krakam przecież wszystko jest cudownie nepotyzm , korupcja nie istnieją a kraj kroczy świetlaną dogą , aż ciśnie się na usta stary slogan komunizmu

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
pawel1967, albo w konkursach amatorskich startują profesjonaliści, po prostu wyciągają coś z szuflady i wygrywają lustrzaneczki które potem idą na allegro, dlatego ja też nie startuję w konkursach (nie żebym miał z czym :-> )

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
Możecie podać jakiś link do tego konkursu? Na stronie Polityki nie mogę znaleźć.

Ijon, pierwszy wynik w google dla frazy "polityka konkurs pentax"

http://www.polityka.pl/ma...1934,295093,18/

:evilsmile:

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
W moim mieście nagrody dostają ciągle te same osoby (wystarczy, że się lekko sprężę i też będe należał do "tych samych osób"). A hitem było, jak wyróżniona zostala osoba, która była członkiem stowarzyszenia, które konkurs ogranizowało.

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
pawel1967 napisał/a:
Nie ma się o co spierać . W naszej Kochanej Ojczyżnie zwykle bywa tak że zanim konkurs wogóle się zacznie , już ma zwycięzców . I nie wiem dlaczego (może to przypadek) są nimi rodziny lub znajomi twórców pomysłu

pieprzenie - rok temu w konkursie "Polityki" główną nagrodę, którą wtedy był aparat Pentax K20D wygrałem akurat ja, choć nie jestem w żaden sposób związany z Polityką ani firmą Apollo, ani kimkolwiek kto maczał palce w tym konkursie. Po prostu napisałem coś , co im się spodobało - więc zamiast snuć paranoiczno-fatalistyczne wizje bierz się do pióra pawel1967 i próbuj ;-) .

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
cypis napisał/a:
Po prostu napisałem coś , co im się spodobało
Daj linka, daj linka!

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
cypis, jestes okrutny!

Pozbawiles wszystkich zludzen... teraz jak ktos nie wygra nie bedzie mogl zwalic wszystkiego na kumoterstwo i nepotyzm!
Wyjdzie na to, ze kiepskie zdjecia robi....

Paskudzie Ty!

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
mygosia napisał/a:
Wyjdzie na to, ze kiepskie zdjecia robi....
Kiepsko pisze. To nie jest konkurs fotograficzny, chociaz uzycie zdjec bedzie premiowane ;-)

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
dzerry napisał/a:
Daj linka, daj linka!

jest: http://www.polityka.pl/fi...,954,268811,18/
zdjęcia są lekko przypadkowe, bo w tamtym roku nie odgrywały żadnej roli :-P

Jeśli mam coś radzić to dokładne wczytanie się w klimat drukowanych w "P" tekstów, które mają stanowić inspirację dla konkursowiczów. Chociaż mam wrażenie, że w tym roku będzie trudniej wbić się w domniemane oczekiwania jury - rok temu intuicyjnie było to łatwiejsze ;-) Życzę powodzenia. Sam chyba nie będę miał czasu, żeby skrobnąć coś w miarę nieobciachowego, choć... kto wie ;-) (gdyby znów się udało to dopiero byłby dowód spisku!)

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
cypis, Twoje zwycięstwo jeszcze o uczciwości konkursu nie świadczy. Zapewne po prostu rodziny szych z Polityki wolą aparaty na N i na C lub też na S. Pętaka nikt nie chciał, to z ciężkim, bo z ciężkim sercem, ale musieli go dać komuś z zewnątrz. ;-)

A tak na serio też strasznie nie lubię tego jęczenia, że u nas to wszystko tylko po znajomości i koneksjach rodzinnych i że bez tego się ani konkursu nie wygra, ani pracy nie dostanie, ani zlecenia, ani na aplikację prawniczą... a nie... tam podobno serio tak jest.
No, w każdym razie uważam, że to przesada.
Choć faktycznie zaiste parę lat temu, jak dziewczyna mojego kumpla wygrała konkurs fotograficzny w którego jury zasiadał jego ojciec (a może nawet mu przewodniczył), to nie wiedziałem czy być zniesmaczonym, czy nie. W każdym razie na wszelki wypadek kumpla nie pytałem, czy jego ojciec wiedział wcześniej, które zdjęcia są jej. ;-) Generalnie stosuję w życiu zasadę domniemania niewinności. (Ale ostrzegam, można się na tym nieźle przejechać.)

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Pamiętacie jak ktoś pisał że " szlak go trafia " , chodziło chyba o dowód nadania listu , ciekawe czy takie teksty też mają szansę w konkursie :)

Ijon  Dołączył: 27 Paź 2006
opiszon, szukałem "polityka konkurs K-7" i pierwszy wyskoczył mi link do forum :)

Ijon o dziwo u mnie dla twojej frazy na pierwszym miejscu jest dokładnie ten sam link co dla mojej frazy

widocznie masz zdecydowanie inaczej spersonalizowanego googla ;-)

Skocz do: